romeoix Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Problem polega na tym, że po wciśnięciu gazu, np. przy ruszaniu albo przy przyspieszaniu, zaczyna szarpać silnikiem i nie można normalnie przyspieszyć. Przy ruszaniu czasami tak "kaszle", że auto gaśnie. Gdzie może tkwić przyczyna? Na gazie/benzynie to samo. Dodam, że jeśli od razu po zapaleniu auta dodam gazu, obroty spadają na 2-3 sekundy po czym zaczyna pracować normalnie. Taka sytuacja ma miejsce dopóki, dopóty silnik się nie rozgrzeje, zazwyczaj do 5 minut. Nie wiem czy te dwie sprawy mają coś wspólnego, ale lepiej napisać. Jak przełączę na gaz, pracuje normalnie. Ktoś pomoże? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Na gazie/benzynie to samo. Jak przełączę na gaz, pracuje normalnie. Zdecyduj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 romeoix, na początek możesz przeczyścić silniczek krokowy- mnie to pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeoix Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Napisałem o dwóch problemach. Jakieś jeszcze sugestie? Silnikiem krokowym się zajmę na weekend, ale może ktoś ma inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Co do pierwszego problemu to do sprawdzenia układ zapłonowy: świece, przewody zapłonowe, cewki i czujnik położenia wału. A co do drugiego to jeśli nic z pierwszego nie rozwiąże problemu to bardzo możliwe że wtryski masz do czyszczenia co często się zdarza przy jeździe tylko na gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaiba Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Witam , moim zdaniem to czujnik położenia przepustnicy, miałem to samo ale tylko na benzynie w ogóle nie dało się jechać, szarpało ,raz jechał dobrze a raz nie reagował na pedał gazu tylko bardziej przymulał autko. wymieniłem czujnik, zresetowałem komputer, kontrolka "zygzak" zgasła i samochód śmiga elegancko zarówno na PB jak i na gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Witam Do wymiany świece, bądź cewki. Jest też możliwość, że jedno i drugie. Jeżeli chodzi o cewki to do renault tylko firmy eyquem natomiast cewki tylko BERU. Silniczek krokowy możesz przeczyścić, ale wątpię. U mnie było podobnie zakup nowego silniczka nic nie zmienił. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 cewki tylko BERU i Denso, oryginalne japońskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolt Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 U mnie było podobnie-szarpało i muliło, okazało się, że to filtr paliwa skończył żywot, oczywiście tylko na PB, bo jeśli na gazie to samo to wyłącznie układ zapłonowy. Pozdrawiam [ Dodano: 2010-11-09, 18:53 ] Jeśli masz cewki od nowości tj. Sagem to prawie na 100% cewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_O_L_O_ Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Mi pomogła wymiana czujnika temperatury wody, jak masz wątpliwości jedź na komputer. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roming Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Czujnik temperatury cieczy chłodzącej masz do wymiany. Miałem te same objawy. Po podłączeniu do komputera diagnostycznego okazało się że czujnik temp pokazuje temperaturę +108 stopni. Po wymianie czujnika wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalp Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Do silniczka podszedłbym na końcu, ja swój czyściłem kilka razy, pomagało tylko na chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi