Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

11 pików po naciśnięciu START

junior62

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o pomoc , o co chodzi??? . Po naciśnięciu START mam 11 pik (szybkie dzwięki) na tablicy nie widać żadnych innych komunikatów , wszystko jest OK. Dzieję się to przy uruchamianiu silnika ze sprzęgłem lub bez . Mam 1 dzwięk bip gdy zapala się rezerwa. 11 pik (bip) dochodzi z głośników radia. Na czas tego sygnału radio się wycisza. Nie są to dzwięki z czujnika cofania , te dochodzą z tyłu i oczywiście są gdy cofam.

Dalej jest jak bylo. Drzwi są zamknięte, i odblokowane. Wydaje się, że wszysko działa OK. Tylko dalej pozostało 11 pików (są tak szybkie że trudno zliczyć, ale po nagraniu i obejrzeniu graficznym policzyłem).

Scenic jest z orginalnym radiem i sterowaniem przy kierownicy. Nawigacji nie ma.

Dzisiaj rano po otworzeniu okna tylnego przez pewien czas piki zanikły. Otwieranie drzwi tylnych nic nie powodowało. Po kilkudziesięciu próbach przy różnych ustawieniach drzwi , włączeniu i wyłączeniu radia nic nie było. Po jakimś czasie po otwarciu i zamknięciu kolejny raz drzwi kierowcy piki powróciły.

Radio ma ustawione stacje , płyta CD jestw napędzie lub nie. Nie wiem czy szukac menu serwisowego do radia czy coś innego.

Zestawu rozmównego nie mam. 11 pik ( bipów ) słyszę niezależnie czy radio jest włączone czy nie. Wyraźnie dochodzą z głośników nie z konsoli. Wrażenie mam że o czymś to mnie ostrzega , tylko o czym ?

W załączeniu plik mp4 jak to widać i słychać.

[ Dodano: 2010-10-26, 10:55 ]

Wszystko OK.

Problem był w źle zdemontowanym zestawie rozmównym zamontowanym za radiem. Po wymontowaniu radia i dojściu po przewodach (bez radia dalej pikało) rozłączeniu zestawu Parrot jest OK. (Ktoś obciął kabeli mikrofon, wyświetlacz i nie wiedziałem, że w tym aucie coś takiego kiedyś było)

Temat zakończony - dziękuję za sugestie.

Teraz to takie proste i oczywiste !!!

11_pik_w.rar