SiwyMario Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Mam problem z elektryką szyby pasażera i dmuchawą, przestało działa jednocześnie. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki pod deską są ok. Szyba od kierowcy działa, miałem taki moment , że zadziałała na chwilę. Co to może byc? [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Jak zadziałały na chwilę to prawdopodobnie coś gdzieś nie styka. Trza przeglądnąć kabliczki i wszystkie kostki połączeniowe tych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 co do dmuchawy, temat rzeka i co chwile poruszany, prosze poszukac w odpowiednim dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiwyMario Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, które bardzo się przydało :). Po przejrzeniu wszystkich bezpieczników zacząłem sprawdzać drzwi pasażera (włącznik, silniczek itp.) wszystko było ok, więc wyciągnąłem całą kostkę z bezpiecznikami i przekaźnikami, okazało się, że zostały stopione styki. Ktoś przede mną zrobił mostek ale na cienkim kablu i znowu się zwędziło :-| . Po zrobieniu nowego mostka o odpowiednim przekroju zaczęło wszystko działać szyba i dmuchawa. Wstawiłem tam jeszcze bezpiecznik 20A na w razie co :). Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Dziś chciałem wymienić diody od przycisku szybki bo kiedyś mi się zwarły i diody się popaliły. Dziś coś mi się zwarło ;( i szybka pasażęra nie działa ani z przycisku kierowcy ani pasażera, ani po zwarciu kabelków za przyciskiem:( ani nie ma podświetlenia przycisk pasażera. Co może być? Bezpieczniki całe, nie wiem jak tam pod maska? czy bezpiecznik B7 niby jest od szybki ale on odpowiada ze inne funkcje a reszta smiga mi normalnie.. Dziś domknąłem szybkę podając prąd na silniczek. Jak sprawdzić czy to jakiś przekaźnik gdzie go szukać czy gdzieś na kablu albo jakiś bezpiecznik o którym nie wiem Szyba elektryczna czyli bez impulsowego.. liczę na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi