motyw77 Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 mam na oku tytułowe auto w wersji RT wyposażony w slinik 2,0. Silnik jest uszkodzony - pęknięta głowica i biore pod uwagę zmianę na inny. Czy jest możliwość zmiany na mniejszą pojemność no i z czym to się wiąże od strony technicznej. Plusy to oczywiście większa ekonomika w spalaniu - dużo jeżdżę po mieście. Temat może niecodzienny ale skoro po zakupie będę musiał zmienić silnik to ..... lepiej spytać Fachowców pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 silnik to jedno, chcąc mieć 1,6 do wymiany leci jeszcze: skrzynia, wiązka, komputer, półośki lepiej szukaj już 2.0 i załóż gaz... albo w ogóle szukaj innego scenica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 skrzynia, wiązka, komputer, półośki kolektory, pedaly, przepustnica etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Chyba taniej będzie jak kupisz używaną głowicę i ją zregenerujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Plus to mniejsze spalnie?? Ciekawostki.... Lepszy stosunek mocy do masy to i spalanie mniejsze. Wiem coś o tym, bo mam 2,0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_palindo Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 chcąc mieć 1,6 do wymiany leci jeszcze: skrzynia, wiązka, komputer, półośki skąd wiesz że jest inna skrzynia ?? znasz oznaczenia ?? wiązka na 99% może zostać ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 w scenicu 1.6 jest skrzynia jb3, a w scenicu 2.0 jc5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszy-hu Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Moim zdaniem kupowanie auta z uszkodzonym silnikiem to zły pomysł. Czy znasz historię tego auta? Dlaczego głowica pękła? Co jeszcze okaże się uszkodzone? Chyba znalezienie sprawnego auta będzie łatwiejsze i tańsze niż samego silnika a już na pewno jego zmiana na inny typ. Sprawnym podjedziesz gdzie trzeba, sprawdzisz nie tylko motor ale i resztę auta i wiesz co masz. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_palindo Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 w scenicu 1.6 jest skrzynia jb3, a w scenicu 2.0 jc5 jakie ma mocowanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Moim zdaniem kupowanie auta z uszkodzonym silnikiem to zły pomys czasami zły czasami dobry, zależy co ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyw77 Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 dziękuję za opinie, głowica jest do wymiany ponieważ ma wyrwane otwory mocujące łapą. A to racze ciężko uzupełnić( naspawanie, wiercenie, gwintowanie), głowica jest szczelna i silnik sprawny. myślałem o wymianie z obecnego 2,0v8 na 1,6v8 ze względu na podobieństwo modelu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 1,6 w secnicu to troche malo... a spalanie bardzo podobne.. pokombinuj coś z silnikiem lub kup uzywane 2,0.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosck Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 A na pewno nie pasuje ta skrzynia wymiennie? Bo ja chce wywalić 1.6 a wsadzić 2.0 ale skrzyni nie chce mi się wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lagunaman Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 To dziwne jak ktos chce zmieniać na mniejszy motor.. I po co? Większy pali mniej od małego i 2.0 jest dużo trwalszy od 1.6.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi