FireParowka Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Witam, dzisiaj rano nastał mnie problem , byłem odśnieżyć auto, no i dnia wczorajszego zmieniałem antenkę od radia, po zmianie zabezpieczyłem miejsce żeby nie ciekło, wszystko było ok, samochód odpalił zamykał się i otwierał. Dzisiaj rano jak wyżej wbiłem go przetrzeć z śniegu i tu otworzyłem raz i już zamknąć nie mogłem, po dłuższych próbach zamknął się, ale na zapas zostawiłem drzwi z tyłu otwarte, no i otworzyć się nie dało. Jak to naprawić, pilot jest na 100% Sprawny, leciałem mu zmienić baterię, odbiornik przy podsufitce nie reaguje? Co sięz tym stało? Pilne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 FireParowka, spróbuj jeszcze raz rozebrać czujnik/ odbiornik, rozłączyć kostkę, ewentualnie przeczyścić styki na płytce, podoginać te we wtyczce i ponownie poskładać dobrze dociskając. Przyczyną prawdopodobnie jest brak pewnego styku po rozbieraniu przy wymianie anteny. Zwróć także uwagę na diodę odbiorczą i miejsca jej lutowania do płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireParowka Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Już robiłem to co kazałeś, ale te diody odbiorcze to jakieś dziwne są, dzień wcześniej wszstko było gites. I 2 pyt. Czy po odłączeniu bezpiecznika Centralnego zamka, alarmu i Immobilizer'a to bez tego mogę ruszyć z miejsca ? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi