P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Uwaga właśnie dostałem maila z forum PIKUR-a W ciągu ostatnich godzin miał miejsce przykry incydent, jednemu z naszych dobrych i znanych klubowiczów skradziono hasło do komunikatora Gadu- Gadu. Sprawca pisał prawie do wszystkich z jego listy kontaktów z prośbą o wsparcie przeważnie w kwocie 50zł, był w tym bardzo przekonujący! Wiem, że kilka osób z naszego Klubu pomogła "sprawcy" i wpłaciła mu pieniążki na "święta"... do oddania niby po nowym roku Nie będę podawał o kogo chodzi, powiem tylko, że kolega jeździ Grand Modusem i jest z Bielska-Białej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 nigdy nikomu nie pomoge jeżeli nie znam przyczyny właśnie tej pomocy :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Przemo, napisz do tego kolegi oryginalnego, aby zgłosił to na Policję, jest to typowe oszustwo, policjanci w wydziału PG (przestępstw gospodarczych) będą wiedzieli jak to zjeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 i popraw temat bo kłuje w oczy Ostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 ludzie już wymyślają, aby kase zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Kolejnym problemem jest to jaki miał internet, jeśli bezprzewodowy a nie miał dobrego programu anty-szpiegowskiego, to sąsiad może włamać się do jego kompa nawet poprzez połączenie zwykłym blue-tuf, ściągnie od niego wszystko, nawet numer konta bankowego. Nie jestem dobry w komputerach, ale oglądałem program na BBC Cnoulage(?), jak unikać oszustw komputerowych. Można też włamać się do internetu stacjonarnego, ale to już jest trudniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 kłuje w oczy Dzięki za zwrócenie uwagi, poprawiłem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 P_r_z_e_m_o, "Osterzeżenie " teraz jest ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Teraz dobrze :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Policja nic nie zrobi. Sprawa zostanie umorzona ze względu na małą szkodliwość czynu :-/ taki kraj niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zawisza... Policja zrobi, mała szkodliwość nie jest brana pod uwagę przy oszustwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Założysz się przerabiałem podobny temat i co zrobiła policja...nic. Mała szkodliwość czynu w myśl artykułu bla bla bla i na tym zakończyli. Próbować trzeba bo nie można odpuszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zawisza, to miałeś pecha, albo inny przykład, albo leniwi policjanci. W moim terenie taki "myk" by nie przeszedł. Jeśli nie oszustwo, bo faktycznie znikoma... , to na pewno kradzież danych osobowych. Jeśli jest jeszcze okres zażalenia, to wertuj dalej, następnym razem gość może ukraść Ci kasę z konta lub pobrać kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikesu Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 śmieciowy temat w stylu gazety "Fakt" - nikt nie zna szczegółów ale każdy ma o czym mówić... Na czym owa kradzież miałby polegać? - wiadomo coś więcej? Wiem, że kilka osób z naszego Klubu pomogła "sprawcy"... sraty taty... Ciekawe kto normalny wpłaca kasę na podstawie komunikatu z GG Prośba do adminów Pikura żeby nie rozsyłać wszelkich wiadomości "dziwnej treści" po wszystkich użytkownikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 mikesu, zabawne to nie jest, jeżeli ktoś podaje taką informację na forum i są potwierdzenia to uważam, że to prawda. Nie wierzysz wejdż na forum PIKUR-a i są sprawdź. A nie pisz głupot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi