Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Po miesiącu użytkowania Megane 2

yasko

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem po pierwszym miesiącu użytkowania Megane 2 ph1 1.9 DCI 3 drzwiowy Czarny :-) Nie długo wrzuce fotki, żeby zobrazować autko. Auto jest z 2002r kupiłem od handlarza, który sprowadził auto z Francji. Jak to handlarz cofnął przebieg o 60 000 :P Sprawdziłem sobie cała historię serwisowania i auto było do końca serwisowane we Francji. Jeden właściel od początku, który widać po wpisach jeździł z byle pierdułką np. wymiana żarówek. W aucie do wymiany mam tylko poduszki pod silnikiem czuć rezonans na budzie. Nie działa też druga karta, sprawdzałem kluczyk i jest ten sam, brak reakcji w czytniku i pilot od centralnego też nie działa, przekładałem baterie i nic narazie nie mam pomysłów. Poczytałem już sobie trochę wasze forum, ogólnie przeniosłem się z autokacik.pl jako były posiadacz matiza. Narazie zauważyłem dwa minusy pierwszy to problem z zapinaniem pasów z przodu i druga rzecz problem z wysiadaniem przez te wielgaśne drzwi, żeby nie obić auta sąsiadowi. Na szczęście jak już rozepne pasy i wysiąde, to 3 drzwiowe nadwozie rekompensuje w wyglądzie te wady.

Ma pytanie tylko co do wyposażenia jaka jest to wersja. Ma 8 jaśków klimatronic i felgi oryginale 17 na których wyjechał z salonu myśle, że to takie informacje które charakteryzują jakąś wersje. Czytałem wątek o spalaniu i u mnie także się potwierdza 9-10l w zimie. Wiem, że nie co długi wykład, ale oczekuje wyrozumiałości i wszelkich wskazówek, które mogę od Was uzyskać. :-)