zawisza1980 Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Chodzi mi o Clio z silnikiem 1,9 D więc pompa jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksad2200 Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 (edytowane) moja rada wywal tą pompe wstaw starą pompe z 19 boscha i bedzie najlepiej, ja mam cliówke z 1995r która bierze juz 1oleju 1000km, a na 2 jeszcze opony piszczą też zwykły diesel Edytowane 7 Września 2011 przez luksad2200 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 luksad2200 jakie masz zużycie paliwa u siebie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksad2200 Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 (edytowane) srednio 6 litrów, ale głownie w miescie, w megance z tym samym silnikiem mam spalanie 5,5l, bardzo oszczedne silniki są według mnie, ale zmieniam silnik w megance na turbodiesla bo zasłaby dla mnie, zeby mi cliówka 7,5l spaliła niewiem jak musiaałym nią jeżdzic, Edytowane 7 Września 2011 przez luksad2200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 (edytowane) Renówką jeździ moja mama ale umie jeździć dieslem dlatego dziwi mnie to spalanie. W trasie wychodzi około 5L/100 Sprawdzałem dziś to cięgno które jest sterowane linką i zaworem podciśnieniowym. Mimo, że silnik ciepły to linka naparta a cięgno lekko przesunięte. Po zdjęciu wężyka podciśnienia dźwignia się cofnęła i autko lekko spadło z obrotów. Czy to może być przyczyną dużego zużycia paliwa :) Jak sprawdzić ten zawór :P Dziś zamieniłem zawór ale efekt słaby. Co steruje zaworem na zdjęciu:?: czujnik od wody czy coś innego:?: Chodzi o to, że linka zaznaczona na czerwono cały czas jest napięta co ma wpływ na obroty. Może to jest przyczyną większego zużycia paliwa:?: Widzę, że nikt nie chce lub nie umie mi pomóc :) dziś sprawdziłem napięcie na elektrozaworze od pompy i coś mało bo tylko 8,23 V. W miarę jak silnik zwiększał swoją temperaturę to napięcie spadało. Sprawdzałem i chyba jest za to odpowiedzialny biały czujnik w termostacie. Może jednak ktoś wie coś na temat sterowania tego elektrozaworu. Dodano: 14 sty 2012 - 21:38 Ma może ktoś schemat (rozpiskę) przewodów pompy Lucas :P Patrzyłem dziś i w kostce są obcięte 2 przewody. Edytowane 12 Września 2011 przez zawisza1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi