AbramK Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Witam, chciałbym zainstalować w mojej Megi autoalarm z modułem uderzeniowym. Mieszkam w Kołobrzegu, ale tutejsza ASO nie ma alarmów z tą opcją (nie można ich rozbudować), w Koszalinie się nie podejmą, "bo są problemy z czujnikami", a w Szczecinie powiedziano mi, że do mojego auta jest owszem opcja, ale chodzi jedynie o moduł przechyłowy, co mnie nie interesuje. Jeden z lepszych instalatorów w moim mieście też się tego nie podjął, bo nigdy nie montował tego w Megane i uczciwie oświadczył, że nie chce nic spieprzyć. :-( Czy ktoś z Was szanowni Meganowicze wskazałby mi kogoś solidnego, kto zrobi taki montaż oraz poleci autoalarm (firma, typ - nie musi być oryginalny), który byłby odpowiedni do Meg II sedan rocznik 2005? Z góry dziękuję. :-/ P.S. (interesuje mnie obszar woj. zachodniopomorskiego, ewentualnie pomorskiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Szczerze Ci powiem kolego "Zmien elektrykow", ja zamontowalem w mojej megi alarm QX 5 dedykowanego pod Opla i dalo sie go podlaczyc, a fachowcy z Opla i Reno twierdzili ze sie nie da.ja posiadam troche starsze auto bez szyny CAN, nie wiem czy twoja renia nie chodzi na CANie. Do alarmow z ktorymi mialem do czynienia, mozna bylo w zaleznosci od widzimise podlaczyc czujnik uderzeniowy, rzechylowy, lub ultradzwieki. wiec nie wiem w czym fachowiec mial problem. jesli wiesz jaki masz alarm to podaj rodzaj, mam znajomego w dobrej firmie zajmujacej sie alarmami, moze bedzie w stanie mi powiedziec czy zeczywiscie jest problem podlaczenia udarowki do twojego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 MII jest na szynie CAN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 to polecam AMPROCAN firmy amervox bardzo fajna bezpilotowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi