Maniek00 Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Witam. W mojej megance 2000r,mam bardzo starta galke od skrzyni biegow.. Bardzo brzydko to wyglada. Mam takie pytanie gdzie kupic orginalną?Ile moze to kosztowac? No i jak sie przygladałem to nie wiem jak starą wykręcic.. Pomożecie? Dzieki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Kupisz w ASO, demontujesz ciągnąc mocno do góry oczywiście po wcześniejszym odpieciu skórzanego mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panco Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Czy kopiłeś w ASO? Ile zapłaciłeś jeśli można wiedzieć? Mam również wytartą gałkę w Scenic2 - poprzedni właściciel musiał mieć szorstkie łapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieszala5 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Chyba przy 6cio biegowej skrzyni czesto scicskac gałke! Dajcie znac jak cos ciekawego kupiliscie do ScenicaII! Pozdro! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4000 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 ja postanowiłem obszyć skórą tą gałkę co jest zamiast kupować nową. jutro spróbuję zdemontować tak jak napisał Driver. mam nadzieję że się uda i nic nie zniszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekck Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, Nie chcę zaczynać nowego tematu. Znalazłem na ebay'u taką o oto gałkę: http://www.ebay.pl/itm/RENAULT-KANGOO-CLIO-GEAR-KNOB-/140674740189?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item20c0de2fdd#ht_1040wt_1163 Myślicie, że podejdzie do Megane I ph II ? pozdrawiam Radek połaczono Zaryzykowałem i zamówiłem. Całkowity koszt to 50,03 zł, płatność poprzez PayPal. Jak tylko dotrze (o ile w ogóle się to stanie) wrzucę zdjęcia i opinię. (Narobiłem bałaganu, jeżeli możliwe, proszę admina o usunięcie moich postów z tego wątku, lub przeniesienie do: pozdrawiam) przeniesiono Dodano: 19 sty 2012 - 11:34 Gałka dotarła. Otrzymałem ją 8 dni po dokonaniu wpłaty. Zapakowana w kopertę bąbelkową, a sama gałka znajdowała się w fabrycznej folii, wyprodukowana w Turcji. Poczta Polska zaznaczyła, że koperta jest uszkodzona, prawdopodobnie ktoś sobie otworzył, żeby zobaczyć czy nie ma tam czegoś ciekawego Co do jakości nie mam żadnych zastrzeżeń, wykonana z gumy i plastiku (dekielek i wnętrze). Montaż trudny, musiałem lekko zeszlifować otwór, bo nie dało rady gałki wepchnąć na radełkowany drążek (na drążku nie ma rowka wpustowego jak to jest w gałce). Nie wbijać młotkiem, bo pęknie plastik z napisami, mi lekko pękł, ale nie widać na szczęście, można go zdemontować a potem założyć z powrotem :) Póki co się trzyma, zobaczymy jak będzie z trwałością. Ogólnie jestem zadowolony. Poniżej zdjęcia: Edytowane 19 Stycznia 2012 przez radekck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi