pasek Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Niedługo przegląd więc zobaczymy czy się doczepią, nie doczepią się sprawdza się tylko czy jest oświetlenie a jakie to już mniej ważne *(no chyba ze trafisz na nadgorliwego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p4put1 Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 (edytowane) Ja osobiście proponował bym ci pasek ledowy, najtańsze rozwiazanie i moim zdaniem jedno z lepszych. Tylko jest male ale ze jak trafi sie na służbiste to sie dowali do odswietlenia, bo żadna dioda nie ma homologacji. Edytowane 5 Marca 2012 przez p4put1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackherer Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Ja kupiłem fasolki 5W Cool White jakiejś tam dziwnej marki Type R w Brico Marche i oświetlają tablice MEGA! Nie są niebieskie......dają błękitnie białe świtło. Cała tablica jest łądnie podświetlona i ze stopami dają na glebie fioletową łunę (na śniegu)... Ogólnie ponoć dowód mogą za to zabrać... ale taki występek zrozumiał bym w przypadku niebieskiego oświetlenia. Cyrków z instalacją nie mam od żadnych fasolek...mam ledy w bagażniku i w schowku...W5W do lampki w kabinie też wsadziłem... w sumie jedną w standardowe miejsce a drugą na kabelkach wmontowałem na dziko żeby lepiej napiernażało Jedyne fazy mi się robią po wetknięciu kierunków LED na tył. Przekaźniki bardzo nerwowo sygnalizują zamiar skrętu. Dodano: 05 mar 2012 - 08:20 Ledy w ogóle nie powinny się grzać, jeśli się grzeją to żarówki są kiepskiej jakości i mogą być niespodzianki w postaci ich uszkodzenia. Ledy tak czy siak się grzeją... a najwięcej ciepła wydzielają rezystory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiang86 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 witam ja mam http://allegro.pl/zarowka-led-can-bus-6smd-diody-c5w-audi-bmw-36mm-i2984402697.html miałem też te same w megane coupeI jeździłem 2 lata bez zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Ja do poprzedniego Autka Ibizy II wkładałem DIODY LED SMD :) o barwie zimnej bieli :) Doskonale świecą. Do mojego Coupe też mam zamiar takie włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuziem Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Podłączę się do tematu. Planuję wymianę wszystkich żarówek w środku i od podświetlenia tablicy na LED SMD w Megane I ph I. Mógłby ktoś powiedzieć jakie tam są żarówki? Które kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid199078 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Przy tablicy są żarówki rurkowe c5w. Niestety wymiaru nie pamiętam. Osobiście wymieniłem szystkie żarówki w mojej megi na c5w LED w kolorze białym zimnym (trzy diody w każdej żarówce). No i jest super bardzo fajnie to wygląda, żarówki świećą mocno, już ponad rok na nich jerzdżę i żadna się nie przepaliła. Jak tylko czas pozwoli planuję również wykonać dodtkowe podświetlenie ledami bagażnika, oraz wykonać podświetlenie pod spodem drzwi tak aby oświetlała ziemię w momencie gdy drzwi są otwarte. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - ortografia. Aston76 Edytowane 14 Grudnia 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuziem Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Właśnie o wymiar mi chodzi. 36mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi