Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wersja wyposażenia

campino

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie , czy jest jakaś możliwość sprawdzenia wersji wyposażenia scenica z 1998 roku ? Chodzi mi o to że np. w audi w bagażniku była taka nalepka z ciągiem kodów dzięki którym człowiek wiedział z jakim wyposażeniem samochód opuścił fabrykę. Oczywiście trzeba było te kody rozszyfrować. Ale było tam wypisane dosłownie wszystko od A do Z !

Czy w Sceniorkach tez jest taka opcja ? Interesuje mnie fabryczne wyposażenie mojego szczeniaka ale również chciał bym porównać moje wyposażenie ze szwagra. Bo mamy wiele rozbieżności.

Przykład : Ja w listwach dachowych mam takie zapadki pod mocowanie ori relingów, szwagier tych zapadek nie ma. I takich rzeczy jest sporo.

campino, Niektóre info wyczytasz po rozkodowaniu naklejki na prawym środkowym słupku, tam gdzie numer Vin zamieszczono. A dokładną specyfikację poznasz w ASO numer ten podając. Są takie gdzie dowiesz się tego za darmo, a nawet przez telefon, jednak czytanie tej listy trwa dosyć długo. To prawie 1,5 strony A4. (a dokładnie, pełny monitor w 2 kolumnach)

Oznaczenie wersji wyposażenia masz w lewej listwie na drzwiach.

http://megane.com.pl/sprawdz-swoja-wersje-...a+wyposa%BFenia

meganecoupe02, lepiej jednak podjechać i zobaczyć takie coś, czyli szczegółowy opis: (przykładowy fragment)

Mając fotograficzną pamięć wzrokową, można sobie później odtworzyć :)

post-2372-1294698043_thumb.jpg

meganecoupe02, to ja wiem , ja mam RT bardziej mi chodzi o coś tego typu co gojgien, napisał. Czyli bardziej szczegółowy spis. Rozumiem że bez ASO się nie obejdzie? Żeby rozkodować wyposażenie audi , nie trzeba było walić do ASO , w necie była taka stronka na której można było rozkodować.

NP. według tego co napisał moroh w topicu co meganecoupe02, podesłał to mimo że ja mam wersje RT to komputera pokładowego nie mam, mam klime manualną i np. podgrzewaną przednią szybę i podgrzewane fotele :roll:

Z renówką nie jest tak łatwo :)

Wersja RT w Polsce, Francji i Mozambiku to trzy różne wersje wyposażenia. Taki spis dostaniesz tylko w aso, kalkulatory dostępne w sieci nie dają rady rozkodować renówki, często podają błędne informacje.

campino, jak widać w przykładowej specyfikacji, to też jest z wersji RT. (MONOGRAM RT)

Jednak bez komputera, podgrzewanej szyby i foteli, a nawet bez ABS i tych klapek w listwach na relingi też nie posiada. Dla tego trudno w Renówkach po samych oznaczeniach doszukiwać się analogi i szablonowości. To samo zauważyłem w nowszych wersjach. Expresion i Expresion nie oznacza tego samego, a nawet 2 Privilegi mogą pomiędzy sobą mieć różnice.

No właśnie , dlatego chciałem sobie indywidualnie rozkodować wyposażenie ale po ASO nie mam ochoty się włóczyć.

Oglądałem tą naklejkę z VINem na słupku ale nic mi to nie mówi. gojgen pisałeś że jakoś da się to częściowo rozkodować, w jaki sposób ??

pisałeś że jakoś da się to częściowo rozkodować, w jaki sposób

Z tego i tak za wiele się nie dowiesz, tylko wersja wyposażenia ogólnie, kolor lakieru, kolor tapicerki i takie ogólnikowe dane. Zobaczyć możesz co tam jest pod tym adresem: http://bba-reman.com/content.aspx?content=...mergency_recode

W tabeli numery 6- 13.

Wiem że to bardzo niewiele w porównaniu do audicy, jednak wspomniałem o tej owalnej tabliczce, bo pytałeś gdzie są jakieś oznaczenia.

Szczegółowo, tak jak pisałem, tylko w ASO.

OK dzięki gojgien, zawsze to coś. Pewnie i tak będę musiał pofatygowac się do ASO bo nigdzie nie mogę dostać żaróweczek do podświetlenia przycisków grzanych foteli i przełączników szyb i pewnie innych bo reszty nie rozbierałem jeszcze. Wiem jedynie że w podświetleniu potencjometra regulacji wysokości świateł jest najprostrza żaróweczka w oprawce, reszty nie mogę dostać nigdzie :evil:

Swoją drogą może się dowiem jaki mam kolor szczeniaka, bo nie wiem :)

campino, do podświetlania przycisków otwierania szyb, potrzebujesz żaróweczki Z12m. Tu możesz je zobaczyć: http://www.laro.com.pl/index.php5/sklep/zarowk/3347 (a nawet zakupić) :)

Uwierz, że w ASO przepłacisz kilkukrotnie. W 2006 roku w ASO płaciłem za taką 3,80zł

W 2006 roku w ASO płaciłem za taką 3,80zł

Ja w tamtym roku w elektronicznym płaciłem 3 zł :roll:

Dzięki chłopaki, już traciłem nadzieje :) Zakładam że do podświetlenia przycisku zamka centralnego ( ten pod awaryjnymi ) jest taka sama żaróweczka ? Bo w manualu z działu download nie ma nic na ten temat. No i może ktoś zna symbol żaróweczek od grzanych foteli ?

No i może ktoś zna symbol żaróweczek od grzanych foteli ?

Nie posiadam, nie rozbierałem, nie wiem. :roll:

Generalnie od tych podświetleń to te z długimi drucikami i całoszklane T05 w podświetleniu liczników, kontrolkach.