DrNO Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 u mnie w dieslu ma 700-800 cieply (800-850 z klima) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Ostatnio zauważyłem takie cos: Stałem na parkingu włączyłem silnik i włączyłem klime. I w tym momencie zaczęło jakby dusić auto obroty zaczęły spadać i jak to bywa przy niższych obrotach trząść autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 a u mnie jest 750 tylo jak włącze światła to tak jakby spadały i zaczyna troche telepać co z tym zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Chyba masz cos podobnego jak ja miałem tylko że u mnie się to działo przy klimie. Lecz ja z tym nic nie robiłem i jak na razie problemu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 U mnie bez klimy 650 i nie telepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Dla Meggi II strona 12A-1 w 364-Megane-1 Dialogys'a podaje ze dla paliwa E95 dla silnika K4J 730 punktem kontrolnym emisji spalin jest praca na biegu jałowym przy v=750obr/min ( +/-50) a dla K4M 760 przy 700obr/min(+/-40). Stąd mam informację że prawidłowe obroty na biegu jałowym powinny się zawierać od 700-800 dla K4J a 660-740 dla K4M (co nie znaczy że maja się prawo huśtać w podanym zakresie ! ) ;-) Diesel : strona 13B-1 podaje - obroty jałowe 825obr/min +/-50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Z czego wynika ze mam za niskie, o ile to tyczy sie tez MI, ale chyba powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zegary mogą kłamać. Chociaż francuskie zegary są najdokładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoszmen87 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witam wszystkich. Moja megi ma 1000 przy odpalaniu, a później spada do 500 :/ Coś mi sie zdaje że dlatego gaśnie czasem na światłach :-/ Musze dodać że ostatnio padł mi komputer i po naprawie myślałem że wszystko będzie ok ( koszt naprawy + świece 1000 zł, zgroza :shock: ) Co może być tego przyczyną? Czyżby silniczek krokowy a może przepustnice :-/ Dochodzę do jednego wniosku. Chcąc jeździć meganką trzeba chyba być mechanikiem :roll: Pozdrawiam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszG Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 ja mam około 1000 (wg zegarów) bez różnicy czy ciepły, czy zimny i wydaje mi się, że to chyba za wysokie jak na ropniaka przy okazji - co to za cholera "szybki bieg jałowy", bo jakoś nie mogę się doszukać wytłumaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Ja mam zawsze 750 wg zegarow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Różnie to jest w różnych silnikach i informacja o silniczku krokowym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantev Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Witam ! podczepiam się z pytaniem ;czy przy instalacji gazowej obroty jałowe w granicach 350(bez telepania) są prawidłowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 przy okazji - co to za cholera "szybki bieg jałowy" .....sterownik elektroniczny decyduje o podwyższeniu obrotów biegu jałowego. zasila elektrozawór otwierający podciśnienie (z pompy próżniowej) na siłownik pneumatyczny, który linką połączony jest z dźwignią podwyższonych wolnych obrotów. dzieje się tak gdy: temperatura płynu chłodzącego w czasie włączania zapłonu jest poniżej 15 stopni C obroty silnika poniżej 675?min. i prędkość pojazdu mniejsza niż 25 km/h sterownik przestaje zasilać elektrozawór podwyższonuch obrotów biegu jałowego gdy obroty silnika przekroczą 850 obr/min..... cytat z pliku: Megane TD pdf. zamieszczonego na serwerze ftp. pikura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klampar Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Kupiłem w styczniu Megane II Grandtour 1,4 16V. 2007r. Czy mógłby ktoś rozwiać moje wątpliwości. Wolne obroty w mojej megance na postoju to ok. 750 obr/min, ale gdy samochód jest w ruchu tzn, jadę na "luzie" to obroty wzrastają do 1000 obr/min. Czy to prawidłowy stan czy nie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi