szpon2 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Witam Jak podłączyć pod gałkę podświetlenie, trzeba ciągnąć tam jakieś kable, bo kupiłem z podświetlaną gałka? I odrazu zapytam się o drugą sprawę bo w sumie to też z tematu elektryki. Mianowicie chodzi mi o kontrolkę niezapiętych pasów... raz nie mam zapiętych i mi sygnalizuje... a czasem nie sygnalizuje? Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 podłącz pod podświetlenie zapalniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpon2 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 A może przez prawe okno i pod akumulator odrazu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 no popatrz ja tez mam podświetlaną gałkę od dźwigni zmiany biegów i podświetlenie wprost od zapalniczki jak chcesz to przez prawe okno puść kabel 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpon2 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Może opiszesz trochę dokładniej jak to zrobić? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 prosto ,wyjąć popielniczkę podłączyć się pod zasilanie żarówki zapalniczki ,a kabelek tunelem ,poprzez mieszek dać prosto do gałki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpon2 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Rozumiem że z gałki odchodzą dwa kable + i - .... natomiast w zapalniczce są trzy kabelki, jeden do żarówki i do tego podłączamy przewód plusowy z gałki, a drugi do którego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 szpon2, skoro plus już wiesz gdzie podłączyć to tylko zostaje minus. Moim zdaniem do minusa powinien być przyłączony. Minus na zapalniczce to ten, który jest na zewnętrznej blasze w gnieździe. Możesz też go podpiąć gdziekolwiek koło drążka zmiany biegów, gdzie jest śruba wkręcona do masy auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi