meganecoupe02 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Wrzucam kilka, mam nadzieje pomocnych zdjęć: I jeszcze dwie od strony szyby, ale niewiele widać: Zdjęcia dotyczą mojej coupety, miałem w niej fabrycznego kaseciaka, tuner list, wyświetlacz i sterowanie pilotem. To klamoty z mojej meganki: Tu tylko niewyraźne zdjęcie, jakie kolory kabli dochodzą do kostki wyświetlacza: andrzej27r, jakby udało Ci się znaleźć zdjęcie tej miniatury (którą wkleiłeś wyżej) w większym rozmiarze, to prawie by się wszystko wyjaśniło :) Ja niestety nie dam rady chyba się dostać do tej kostki, bo własnymi rękami schowałem ją głęboko pod deską. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 meganecoupe02 dzieki !! Zrobiłeś kawał dobrej roboty ,o to nam chodziło ,teraz wiemy czego szukać ,widocznie w modelach 2002 były te kostki niebieskie ,w poprzednich były czarne, rozkłąd pinów widać więc powinniśmy już dać radę to odpalić ,w planach mamy radyjko z cd ,myślę,że to zadziała ,Jeszcze raz dzięki dla Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potentila Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Tyle szukania, Andrzej27r nie śpi po nocach, ale się udało :) meganecoupe02 to jest ta wiązką, która jest w tej miniaturze- dokładnie tego szukałem/liśmy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 no to po podpięciu jej sprzęt powinien ruszyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potentila Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 no mam taką nadzieję, czekam aż teraz wszytko do mnie przyjedzie, bo co ja się naszukałem kostki :) - ale paczka idzie już- radio CD, pilot, wyświetlacz, czujnik temperatury zewnętrznej- jak zrobię (tzn. Andrzej27r będzie mnie wspierał :) ), to pochwalę się rezultatem wam tutaj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 No i się nie pochwaliłeś... Ja odkopie temat ponieważ chciałbym w swojej megance 1 ph2 wrzucić wyświetlacz z pilotem pod kierownicą ale mam kilka problemów. Kupiłem pilot, sprawdziłem że w swoim radio (Alpine CDE-171R) mam wejście na sterowanie (mini albo jack 3,5), zdjąłem parapet i tu się pojawiły komplikacje. Mam czarną kostkę z której wychodzi dokładnie taka sama ilość pinów co jest we wtyczce która dalej idzie tylko do zegarka plus temperatura zew. Czy żeby spróbować połączyć radio z wyświetlaczem musiałbym zmienić wiązkę która idzie zza deski i kupić tą z niebieską kostką? Daje zdjęcia co zrobiłem i prosiłbym o jakieś rady Dodano: 26 sty 2015 - 11:06 Poszukałem trochę na ten temat i według Dialogysa mogę zamontować taki kabel: Lecz czy to zda egzamin? Chodzi mi głównie czy wystarczy pinów (wychodzi ich 6 sztuk) we wtyczce aby "zasilić" wyświetlacz? Dodano: 15 lut 2015 - 20:45 Czy ktoś jest w stanie podać mi schemat tej wtyczki? Tej wychodzącej zza deski do której podłączam wiązkę wyświetlacza i sterowania z kierownicy? U mnie jest 6 wyjść a z Dialogysa numer wiązki który "pasuje" ma 7 wyjść, brakuje brązowego kabelka. Dodano: 17 lut 2015 - 14:19 Już znalazłem, może komuś się przyda: Dodano: 17 lut 2015 - 14:25 Kostka R279 Dodano: 18 lut 2015 - 13:12 Plus to i mamy gotową wiązkę wartą 170 w ASO ;) (sprawdzone i działa) oraz schemat ze strony www.studio24.prv.pl którego nie mogę wkleić ze względów praw autorskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bestkozi Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich jestem nowym użytkowniekiem forum i mojej pierwszej megi z lutownica mam spore obycie lecz schematy to czasem magia.... Czy moge proscić zdjęcia szarej i czarnej kostki po przerobieniu bo z czytania schematów jestem totalna noga... Posiadam kabel z czarnymi wtyczkami i kabel z szarą i niebieską i za chiny nie wiem jak to uruchomić. znaczy zegarek sie uruchamia lecz temperatury i reszty brak... Wszystko sie wyjaśniło przy pomocy kolegi "shu90" winą były nie dopięte konektorki od temperatury. Ppozdrawiam. Edytowane 12 Maja 2015 przez Bestkozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ara32 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy. Nie cytuj całego posta jeżeli odpowiadasz bezpośrednio pod nim.:!:. Dodano: 21 mar 2017 - 23:09 Witam czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak przepiac przewody z czarnej kostki do wiazki niebieskiej bowiem przepiolem kolorami to dwa przewody czarny pojedynczy i biały z czerwonym zostały luźne i nie pokazuje mi na wyświetlaczu radia temperatury zewnętrznej a jak wciskam hamulc to pojawia się temperatura na wyświetlaczu 60stopni Celsjusza Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi i ortografia, 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi