Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

bezprzewodowy internet

grabek246

Rekomendowane odpowiedzi

witam. w domu posiadam neostrade. niedawno kupilem telefon z wi-fi . teraz pytanie da sie dokupic jakis nadajnik modul czy jak sie to nazywa zeby ze zwyklego internetu kablowego(neostrada) dalo sie zrobic zebym mial wi-fi na komorce??

Da się, musisz dokupić router WiFi. Ja mam w domu neta z kablówki i poprzez router idzie sygnał po kablu do kompa stacjonarnego i poprzez WiFi ( z tegoż routera) do dwóch laptopów.

Osobiście od wielu lat korzystam z takiego routerka i jestem zadowolony <szukaj>

http://allegro.pl/router-di-524-nie-uzywany-i1458748570.html

Tylko dobrze dobierz parametry , popytaj ludzi. Chyba powinieneś mieć ADSL mając neostradę . Coś tego typu. http://allegro.pl/d-link-dsl-g604t-router-...1445393537.html

Posiadam w domu takiego D-link <szukaj> mam sieciówkę ale to nie ma wpływu. Ten D-link jest właśnie ADSL. Bardzo łatwa konfiguracja i dobry zasięg. Zakładałem jeszcze u rodziny TP-link i też chodzi super.

Nie ma najmniejszego znaczenia czy router jest z modemem ADSL czy bez, oba bez problemu da się podłączyć i skonfigurować w 10 min, oczywiście dłużej jak jest więcej "odbiorników" D-Linki mają bardzo prostą konfigurację, wole ten interfejs od TP-Linka.

2mb/s z modemem speedtouch adsl usb
Nie ma najmniejszego znaczenia czy router jest z modemem ADSL czy bez

Musisz szukać router z modemem ADSL no chyba że znajdziesz hiper tryper router pod który da się podłączyć twój modem usb tylko po co?

[ Dodano: 2011-02-13, 10:48 ]

Usługodawcy ADSL w Polsce

* Telekomunikacja Polska S.A. (Neostrada, Internet DSL)

* Netia (Net24)

* Telefonia Dialog S.A.

* Tele2

* TK Telekom spółka z o.o. (netk@)

* GTS Energis (Multimo)

* Polska Telefonia Cyfrowa

* Sferia S.A.

* Orange (Orange Freedom)

* Multimo

* Multimedia Polska

Szukaj coś z TP-Linka, D-Link ewentualne Netgear i dla 2m/s to wolałbym rutera który pociągnie 5.4Ghz bo na tym pasmie jest znacznie mniej syfu...

Tu masz przeogromny wybór:

http://www.komputronik.pl/index.php/catego...odemy_ADSL.html

Ja mam radio 7/1.5mb/s od Sector-EL który jedzie na TK Telekom spółka z o.o. i od 6 lat nie mam zastrzeżeń...

to się wyklucza mało który telefon obsłuży 802.11a i niektóre karty w laptopach nie mają tego standardu.

Wiesz nie podał modelu telefonu czy karty WiFi.

Co do modemu USB najlepiej dać sobie z nim skrój (pierdół który raczej utrudnia życie) lepiej kup sobie kartę sieciową.

Acha, nie wiem jak w TP ale może zapytaj się ich czy nie dało by się wymienić tego modemu na inny z WiFi?

Znając TP trzeba będę za to zapłacić albo dożycą mu coś do abonamentu byłoby lepiej jakby zakupił sobie sam... a druga sprawa na akcesoria jest 6 miesięcy gwarancji...

P.S

Acha

acha od achać pot. «zachwycać się czymś w sposób afektowany»

aha pot. «wykrzyknik wyrażający potwierdzenie, zrozumienie, przypomnienie, ironię itp.»

www.pwn.pl

Tylko pamiętaj zabezpiecz router jak go kupisz. Zmień hasło i nazwę użytkownika do logowania się, Zrób najlepiej filtrację adresów mac, no i zwykłe hasło wpa2 czy cuś takiego. Mojemu przyjacielowi miesiąc po założeniu routera o 6 rano, wpadło paru policjantów w kominiarkach do domu. Było to z rok temu, do dziś nie odzyskał z prokuratury komputera i laptopa. Okazało się, że ktoś logował się z jego routera, na allegro i wystawiał fikcyjne aukcje (zgarnęli dużo pieniędzy). Ogólnie była to jakaś grupa przestępcza, goście jeżdżą po osiedlach z laptopem w samochodzie, szukają nie zabezpieczonych sieci i logują się przez nie do internetu. Przyjaciel mieszka na drugim piętrze, a na dole pod blokiem dało się logować, i chciałbym tylko uświadomić niektórych, że jest to realne zagrożenie, a nie jakiś wymysł, albo inne urban legends. Więc kolego, jeśli sam tego nie potrafisz zrobić, to poproś jakiegoś znajomego, roboty jest niewiele przy tym, a można sobie zaoszczędzić kłopotów. Pomijając już takie drobnostki, jak choćby to, że ludzie mogą się podłączać pod Twoją sieć i Ci "zamulać" łącze, przez co nie będziesz mógł normalnie korzystać z internetu.

I błędne jest również myślenie, że to problem większych miast, bo stało się to na osiedlu pod miastem.

Pzdr

Dzisaj sprawdzialem po ile stoją routery z "łajfaj". D-link jest podobno bardzo dobry jak chodzi o ilość komputerów ktore ma obłsugiwać,A TP-link wymieka już przy 3 komputerach.(tak mi koleś powiedział). Różniły się o 20zł. A zamiast tego kupiłem bezprzewodową klawę i mysz w tej samej cenie... xD