thomash Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam, jestem zainteresowany takim autem: http://otomoto.pl/renault-megane-1-6i-gaz-...-C17447532.html Co możecie o nim powiedzieć (przebiegu nie podał ale postaram się dowiedzieć)? - Trochę poczytałem i wydaje mi się, że przed 1999r silniki 1.6 miały 75 albo 90hp, był jakiś model tak jak w aukcji z 105/107hp ? - Jak te silniki znoszą gaz ? - Na co zwrócić szczególnie uwagę przy oglądaniu samochodu ? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaŁaS89 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Powiem Ci tak Ja mam Megaule z 96r z silnikiem 1.6 75KM. Jestem z niej bardzo zadowolony od 2 lat nie byłem z nią na warsztacie z poważnymi usterkami. A pojawiałem sie tylko po to żeby wymienić Olej ( 10w40 ), Jest to auto tanie w utrzymaniu, i ekonomiczne. Zamontowałem również gaz jakiś czas po zakupie. Zwykła II generacja. spalanie gazu teraz mi wyszło na trasie-miasto 8.5l/100km, latem wychodzi koło 7,8-8.0. Na autostradzie 6,8l/100km wyszło. Również nic z silnikiem się nie dzieje, prócz wizyt co jakiś czas na wymianie filterka gazu. A co do zwrócenia uwagi to hmm : napewno rdze zobacz na nadkolach, w silniku czy olej nie cieknie nigdzie, przednie zawieszenie ( czesto wybijają sie gumy na wahaczach i na łacznikach stabilizatora, niektórzy narzekają na padające cewki zapłonowe albo zamienniki są tanie ( sam wymieniłem jedną sztukę ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 I chyba nie 107 KM tylko 75 albo 90? o ile się nie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Przy oglądaniu nadwozia zwróc uwagę na tylne nadkola i progi, szczególnie miejsca gdzie wkłada się lewarek do podnoszenia auta. Mogą byc wgniecenia. To są miejsca gdzie najszybciej Meg zaczyna rdzewiec. Również belka usztywniająca podwozie w tym roczniku może byc przerdzewiała na wylot. Jeśli masz trochę więcej kasy szukaj Megi po liftingu, na nie była dłuższa gwarancja na perforację do 12 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Ja bym baaardzo dokładnie obejrzał to auto. Wydaje mi się, że jest za tanie (jak na zarejestrowane i z sekwencyjnym gazem (a może tylko jest napisane, ze sekwencyjny)). Nie podany przebieg może oznaczać, ze jest on wysoki. Do tego brak zdjęć wnętrza. Poza tym było coś robione z progami (może tylko konserwacja). Jakoś dziwnie ciasno spasowana tylna klapa (a może się czepiam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomash Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Więc zadzwoniłem do sprzedającego, potwierdza, że jest to 1.6 105hp. Przebieg ok 200tyś, rozrząd niedawno zrobiony i nic na chwilę obecną nie trzeba robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 rozrząd niedawno zrobiony Tu bym był ostrożny. Chyba, że ma żelazne papiery na to lub byłeś przy tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy__ Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Ale skąd u niej te 105KM ?! Gość chyba nie wie co sprzedaje ;-) Klima jest, pełna elektryka a zderzak bez halogenów. Mocno zastanawiające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomash Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Chyba jednak odpuszczę skoro tak dużo niewiadomych, zresztą upatrzyłem sobie już coś innego (nie megane) Dziękuję bardzo za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi