Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wyciszenie Renault Megane Coupe 96r.

mac2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym wyciszyć moją Megankę(96r.) Czym najlepiej będzie to zrobić(tanio): matą dekarską czy bitumiczną; firmy APP czy Soudal? A może kupić i to i to żeby było jeszcze ciszej? Czy warto również dołożyć taką gąbkę co daje się pod panele podłogowe czy to już mało pomoże?

Chciałbym dodać że u mnie najgłośniej jest między 2500, a 3000 obrotów. Czytałem kilka tematów na ten temat ale nie wiem jak to rozwiązać?(poduszki wymienione oprócz pod skrzynią ale wydaje się być dobra). Słychać takie buczenie aż trzęsie lusterkiem środkowym w pewnym zakresie obrotów.

Chciałbym jeszcze zapytać czy takie wyciszenie dużo pomoże? Czy będzie zdecydowanie ciszej, a silnik będzie mniej dokuczliwy bo teraz między 2500, a 3000 obrotów jest tragedia.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

A nie chcesz najpierw wyeliminować źródła hałasu ? To auto fabrycznie zostało wyciszone...

Może:

1. Masz pęknięty kolektor wydechowy (i idąc tym tropem zaczyna przepuszczać gdzieś po drodze układ wydechowy)...

2. Zawory do regulacji...

3. Trzeba wymienić olej (wbrew pozorom, olej znacząco wpływa na kulturę pracy silnika)...

Rozumiem, że łożyska i opony wyeliminowałeś jako źródło hałasu ?

Czym najlepiej będzie to zrobić(tanio)

Najlepiej kupić stopery do uszu... :-P A poważnie, to nie sądzę, że odczujesz jakąś znaczącą poprawę.

maty APP i soudal spełniają to samo zadanie tylko soudal wychodzi taniej i jest bardziej plastyczny tzn. łatwiej ci będzie do wyłożyć maty są strasznie sztywne i ciężko jest je odpowiednio wyłożyć trzeba używać opalarki i sporo się nagimnatykować