Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Modeliki

Jakuza

Rekomendowane odpowiedzi

Jedno z moich hobby to zbieranie modeli w skali 1:18. Głównie zbieram super-cary oraz hot-hatche ale zdarzają się też modele z innych grup tematycznych :P Modeli mam przeszło 50. Na początku zaprezentuje moje 3 Renault.

Renault 5 Alpine Turbo ( OttO Mobile ) vs. Renault Clio Williams ( Norev )

85372resizeofdsc.jpg 85376resizeofdsc.jpg 85381resizeofdsc.jpg

85385resizeofdsc.jpg 85390resizeofdsc.jpg 86027resizeofdsc.jpg 86030resizeofdsc.jpg

Renault Safrane Baccara Biturbo ( OttO Mobile )

63394resizeofdsc.jpg 63397resizeofdsc.jpg 63403resizeofdsc.jpg

63467resizeofdsc.jpg 63469resizeofdsc.jpg resizeofdsc01119.jpg

63526resizeofdsc.jpg 63530resizeofdsc.jpg 63534resizeofdsc.jpg

63612resizeofdsc.jpg 63616resizeofdsc.jpg 63618resizeofdsc.jpg

63689resizeofdsc.jpg 63692resizeofdsc.jpg 63696resizeofdsc.jpg

63775resizeofdsc.jpg 63776resizeofdsc.jpg 63779resizeofdsc.jpg

Jeśli będzie zainteresowanie tematem to systematycznie będę pokazywał również inne moje "18" :P

Jakuza, świetne modele :P

Masz może jakieś namiary na coupetkę do sklejania? W modelarskich mają tylko Renault Alpine i koniec, trudno dostać renówkę a tu widzę, że to jednak nieprawda :P

Niestety na modelach do sklejania się nie znam - więc nie wiem jak z Renault.

Norev jak i OttO sprzedają tylko gotowe modele tzw. die-cast.

OttO Mobile robi dużo Renault, tylko trzeba kupować na bieżąco bo większość tych modeli jest robiona w seriach limitowanych ( do 1,500szt ) i większość rozchodzi się w oka mgnieniu.

Tutaj można zobaczyć jakie modele były/są/będą dostępne : http://www.otto-models.com/index.php/fr/le...ures-ottomobile Jakby ktoś był zainteresowany jakimś modelem tej firmy niech da znać, bo sprowadzam te modele do Polski na bieżąco :P

Przy okazji mam Fuego na sprzedaż, jakby ktoś chciał : http://allegro.pl/renault-fuego-gtx-2l-ott...1512429711.html

Ja również zbieram modele samochodów głownie skala 1:24. Te co mam są składane ręcznie. Teraz szukam Meganki w classicu ale coś ciężko znaleźć takową po lifcie :-P

Jakuza, fajnie zaprezentowałeś te modele ;-)

Ja też byłem modelarzem prawie 6 lat głównie robiłem repliki wozów bojowych z drugiej wojny światowej potem z bronią nowoczesną czyli czołgi, samoloty, haubice, pojazdy specjalistyczne potem modele torowe DTM, Naskar czy WTCC a jako ostatnie były makiety kolejowe w różnych skalach. Byliśmy dość słynni w naszych kręgach ale niestety nasz wykładowca (mój sąsiad p.Grzegorz Cichowski) miał wypadek i niestety zmarł, wszystko pięknie prosperowało i tak nagle padło. Modele i puchary są przechowywane w naszym GCK (gminne centrum kultury) które było głównym sponsorem.

Pawel : Te modele które ja zbieram są tanie bo są i takie co kosztują 1-2tys. zł. Inna sprawa, że większości roście z czasem wartość - więc modele to dobra lokata :P

Zygmunt Małek : Co do RX4 to polecam sprawdzić dział zabawkowy w takich sklepach jak Aucham, Tesco, Carefour - ja w jednym z tych hipermarketów kupiłem swojego i kosztował mnie coś ok. 10zł.

Przy okazji pora na kolejny model - kolejnego francuza - pora na Peugeot 106 Rallye ( OttO Mobile ) :

resizeofdsc07837.th.jpg resizeofdsc07838.th.jpg resizeofdsc07839.th.jpg resizeofdsc07840.th.jpg

resizeofdsc07841.th.jpg resizeofdsc07827.th.jpg resizeofdsc07828.th.jpg resizeofdsc07829.th.jpg

resizeofdsc07830.th.jpg resizeofdsc07831.th.jpg resizeofdsc07833.th.jpg resizeofdsc07835.th.jpg