Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Funkcja odszraniania i grzanie tylnej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem tydzień temu Scenica 2. Wszystko niby jest ok ale ale ale ......

Wczoraj w nocy były przymrozek i postanowiłem użyć funkcji odmrażania - czyli dmuch ma przednia szybę, grzanie lusterek + grzanie tylnej szyby.

Ten że "dmuch na przednią szybę" nie był intensywny (później dmuch był już silny - podczas jazdy) - więc stwierdziłem że manualnie dmuchnę na szybę a na tył włączę ogrzewanie tylnej szyby.

I tu niespodzianka - nie włącza się grzanie tylnej szyby :evil:

Ale jak włączę rozmrażanie wszystkiego to oby dwie kontrolki się świecą - ale jak chce włączyć sam tył - nie włącza się :evil:

Z tego co pamiętam to jak kupowałem - to sprzedający włączał samą tylną szybę i działało ....

Ale w piątek byłem na "konfiguracji" - może tam mi coś pomieszali ??

Co to może być z tą tylną szybą ?

Dziś był szron - i specjalnie włączyłem przód + tył i tył nie działa :P nie grzeje tylna szyba.

A co grzebania w ustawieniach - to w piątek własnie grzebali mi w ustawianiach :P

Chciałem sprawdzić bezpiecznik - ale żeby go wyciągnąć - to chyba trzeba być magikiem ......

tylko tylniej nie mogę ale przy odszranianiu mogę włączyć i wyłączyć. Na razie nie robie tego bo to podobno przekaźnik a jak sie dowiedziałem jest on malutki i dotego wlutowany na stałe. Elektryk w ASO nie podjął sie wymiany. Zaproponował wymiane skrzynki BSI.

NO to masz dokładnie to samo co ja - tylko mnie fizycznie nie grzeje tylna szyba. Bo jesli by tak działała - to bym nie robił problemu .... :P

W sobotę podjadę jeszcze do "nowego Jawo" na Herby do Jacka - zobaczę co oni wymyślą.

Diagnoza - przekaźnik w skrzynce BSI.

Znajomy elektryk (elektronik) samochodowy powiedział że mi to zrobi - bo już takie rzeczy robił.

Jak zrobi do dam znać

Ps. A ten przekaźnik wcale nie jest taki mały - po prostu się chłopu w ASO nie chciało z tym bawić ....

• 3 lata później...

Mam taki sam problem jak kolega pawelli, kiedy chcę włączyć ogrzewanie samej tylnej szyby to nie działa ale jak włączam przód to włącza się wszystko i rzeczywiście wszystko grzeje. O jakich ustawieniach mówicie?

Dodano: 21 kwi 2014 - 12:10

Problem rozwiązany, zmiana ustawień klimy na tryb regulowany i wszystko działa jak powinno :notacrook:

Edytowane przez Matys0