pawelli Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Zakupiłem tydzień temu Scenica 2. Wszystko niby jest ok ale ale ale ...... Wczoraj w nocy były przymrozek i postanowiłem użyć funkcji odmrażania - czyli dmuch ma przednia szybę, grzanie lusterek + grzanie tylnej szyby. Ten że "dmuch na przednią szybę" nie był intensywny (później dmuch był już silny - podczas jazdy) - więc stwierdziłem że manualnie dmuchnę na szybę a na tył włączę ogrzewanie tylnej szyby. I tu niespodzianka - nie włącza się grzanie tylnej szyby :evil: Ale jak włączę rozmrażanie wszystkiego to oby dwie kontrolki się świecą - ale jak chce włączyć sam tył - nie włącza się :evil: Z tego co pamiętam to jak kupowałem - to sprzedający włączał samą tylną szybę i działało .... Ale w piątek byłem na "konfiguracji" - może tam mi coś pomieszali ?? Co to może być z tą tylną szybą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 dziwne, bo powinno działać tak, jak piszesz. niezależnie od grzania przedniego. dłubali coś w ustawieniach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Dziś był szron - i specjalnie włączyłem przód + tył i tył nie działa :P nie grzeje tylna szyba. A co grzebania w ustawieniach - to w piątek własnie grzebali mi w ustawianiach :P Chciałem sprawdzić bezpiecznik - ale żeby go wyciągnąć - to chyba trzeba być magikiem ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 nie jest źle :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 To znaczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 pisałem o bezpiecznikach - ostatecznie z determinacją da się jakoś to wydłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 u mnie prąd do bezpiecznika dochodzi a i tak nie grzeje szyba i lusterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 I robisz coś dalej z tym fantem ? A załączają Ci się w ogóle kontrolki ? I czy możesz włączyć grzanie tylko tylnej szyby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 tylko tylniej nie mogę ale przy odszranianiu mogę włączyć i wyłączyć. Na razie nie robie tego bo to podobno przekaźnik a jak sie dowiedziałem jest on malutki i dotego wlutowany na stałe. Elektryk w ASO nie podjął sie wymiany. Zaproponował wymiane skrzynki BSI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 NO to masz dokładnie to samo co ja - tylko mnie fizycznie nie grzeje tylna szyba. Bo jesli by tak działała - to bym nie robił problemu .... :P W sobotę podjadę jeszcze do "nowego Jawo" na Herby do Jacka - zobaczę co oni wymyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 czekam na jakieś wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Diagnoza - przekaźnik w skrzynce BSI. Znajomy elektryk (elektronik) samochodowy powiedział że mi to zrobi - bo już takie rzeczy robił. Jak zrobi do dam znać Ps. A ten przekaźnik wcale nie jest taki mały - po prostu się chłopu w ASO nie chciało z tym bawić .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Mam taki sam problem jak kolega pawelli, kiedy chcę włączyć ogrzewanie samej tylnej szyby to nie działa ale jak włączam przód to włącza się wszystko i rzeczywiście wszystko grzeje. O jakich ustawieniach mówicie? Dodano: 21 kwi 2014 - 12:10 Problem rozwiązany, zmiana ustawień klimy na tryb regulowany i wszystko działa jak powinno Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez Matys0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi