Janusz2903 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zwracam się do Was z prośbą o ocenę autka http://otomoto.pl/renault-scenic-wzorowy-stan-C17754669.html Chciałbym wiedzieć co da się wywnioskować po tych zdjęciach, bo autko mi się podoba i chciałbym wiedzieć czy jest warte zainteresowania. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Co do opisu; samochód nie jest w pierwszych rękach od nowości, bo najpierw ktoś jeździł nim w Niemczech, a teraz handlarz przez miesiąc po Polsce, tablica rejestracyjna straciła ważność więc "misiek" ma prawo zabrać Ci te tablice i dokumenty przy kontroli (rzadko ale się zdarza). "...na prawdę ładny...", a który Scenic jest brzydki. Na tym forum czytałem, że te silniki nie są takie dynamiczne. A co do zdjęć: Jakaś maskująca naklejka na profilu prawego tylnego błotnika, o lewego też i coś jakby lekko uciekała z lewej strony linia połączenia z błotnikiem, choć raczej nie miał większego uderzenia w prawy bok bo widać na dole słupka środkowego naklejkę znamionową. Trzeba sprawdzić co jest z tylnym siedziskiem, pierwszym od prawej, jakaś rozerwa, czy akurat szew materiału (ciemniejszy pas wzdłuż siedziska), lewy i środkowy fotel tego nie ma. Radio nie jest fabryczne, więc i pilot pod kierownicą może z nim nie działać. Dolicz opłaty celne, recykling i itp, a ha i wydaje mi się, że gość będzie Ci chciał go opchnąć na tzw. niemca bo ma takie tablice, czyli w razie czego nie zgłaszaj do niego usterek i reklamacji bo się wyprze, że to nie on sprzedawał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz2903 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Wielkie dzięki za odpowiedź. Wczoraj oglądałem to autko na żywo i wydaję się bardzo ładne. Niefabryczne radio mi nie przeszkadza, więc z tym nie będzie problemu. Mnie też zastanawiały te naklejki na błotnikach: zapytałem handlarza po co są te naklejki. Nie umiał mi na to pytanie odpowiedzieć. Nawet jeśli bym się zdecydował na tego Scenica to i tak bym z nim pojechał do ASO i podpiął pod komputer i zobaczył co i jak. Jeszcze prosiłbym jakby ktoś pomógł mi oszacować przebieg ze zdjęć. Czy te ok 190000 km nie jest kręcone? Jeszcze raz dziękuję i proszę o dalszą pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Przebieg jest dość realny i można go zweryfikować w ASO, jeżeli był serwisowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Nikt nie jest w stanie oszacować przebiegu po zdjęciach, odpowiedź jest prosta, zależy jak kto nim jeździł. Jeden dba jak o żonę i dziecko, a inny wozi takim ziemniaki na targ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz2903 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Dzięki panowie. Jak będę miał jeszcze jakieś wątpliwości to będę pytał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 ogólnie auto wygląda dobrze, jechać i oglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 aż taka bogata wersja nie jest. brak mu: - podłokietnika elektrycznego - ASR - brak mu zaślepki w tylnej wycieraczce. a dlaczego jest przekręcona o 180* :( :( - przyciski w drzwiach?? nie widzę świeci mu SERVICE, czyli komp złapał jakąś usterkę. te naklejki na rantach błotników tylnych paskudnie wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz2903 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Możesz mi powiedzieć co to jest dokładnie ten podłokietnik elektryczny? Jestem laikiem pod względem wyposażenia Sceników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Ja powiem tylko tak, jeśli auto jest sprowadzone i w ogłoszeniu bezwypadkowe to można praktycznie od razu założyć, że było walone Kwestia tylko gdzie i jak mocno :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Możesz mi powiedzieć co to jest dokładnie ten podłokietnik... bardzo dobrze widać go tutajhttp://allegro.pl/s-o-l-a-r-panorama-sceni...1538218742.html to dodatkowy podwójny schowek (z przodu i tyłu) pomiędzy przednimi fotelami, podświetlany (z przodu i/lub tyłu), przesuwany w przód/tył, zamykany roletką. same podłokietniki są odchylane. z przodu uchwyt na dwa napoje bądź uchwyt na napój i popielniczka naprawdę przydatna rzecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 bardzo dobrze widać go tutajhttp://allegro.pl/s-o-l-a...1538218742.html Dobrze go widać, bo to "magik" z Płocka fotografował :( na prawdę przydatna rzecz :( Przydatna, ale bez niej da się jeździć :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz2903 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Nie będę zakładał nowego tematu, bo i po co. Znalazłem jeszcze jednego Scenica http://otomoto.pl/renault-scenic-1-5-dci-1...-C14001253.html Pomoglibyście jeszcze raz przy ocenie? Z góry dzięki. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Ten już ma gorzej spasowany przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 - przebieg to mogli by sobie już ustawić na 123 456 - prawy tylny czarny narożnik przytarty czy mi się wydaje?? - tempomatu brak - jest podłokietnik :( - nie ma dodatkowych schowków w drzwiach przednich (na CD) czy ma ESP?? niewiadomo. fotki kiepskie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi