pasek Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 może jakieś mgłowe? nie ten dział kolego chyba :l:masz tu mgłowe uniwersalne ;) http://allegro.pl/spryskiwacze-mglowe-dysze-uniwersalnym-mocowaniem-i2070733875.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkretny Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Fakt dział nie ten Temat jak najbardziej, nie chciałem powielać... w scenicu II dysze są pod maską... ale dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faj3r Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Muszę wymienić dyszę spryskiwacza, tylko żeby się do niego dostać, trzeba zdjąć wygłuszenie maski. Ono jest mocowane na jakieś plastikowe spinki - jak je zdjąć? Wystarczy, że czymś podwadzę i wyskoczą? Nie chciałbym czegoś połamać Podłączę się do pytania Kolegi. Również nie wiem jak zdjąć wygłuszenie i zdemontować spryskiwacz. Czy ktoś mógłby pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Należy wydłubać spinki ciągnąc i ruszając na boki za ich grzybek. Czasami kończy się to zerwaniem spinki, warto więc przed tą czynnością zaopatrzyć się w nowe. Polecam takie, jak w tym poście przedstawiam: http://megane.com.pl/topic/36905-spinki-do-pokrywy-maski-silnika/page__view__findpost__p__284344 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Pawel Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Jako pytający mogę odpowiedzieć, bo już mam to za sobą . Trzeba po prostu mocno pociągnąć te spinki, może być przydatny szeroki śrubokręt, by włożyć między maskę, a wygłuszenie i przekręcić/podwadzić - wtedy spinka powinna odskoczyć. Ja wymieniałem tylko jeden spryskiwacz, więc wystarczyło, że odepnę bodajże 3 spinki. Reszta wymiany już raczej balalna (wyjęcie dyszy z rurki i maski i założenie nowej bez narzędzi). Potem wcisnąć spinki wygłuszenia (mi udało się ich nie połamać). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi