Leczoo Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Tweetery podłączyłem w nastepujący sposób: Przygotowałem Hertz`a w ten sposób, że siłwo wyciągnąłem sam głośnik z osłoną z obudowy: Wypiąłem oryginalne za pomocą cienkiego śrubokręcika, następnie również siłowo oddzieliłem głośniczek od górnej obudowy - będzie ona potrzebna do zatrzaskowego zamontowania w dziurach na gwizdki. Wartość oryginalnego głośniczka jest znikoma, więc można go śmiało poświęcić - a ew. wyjęcie w razie potrzeby nie nastręczy nam problemów. Po za tym żeby gwizdki zamontować w tym miejscu bez oryginalnej osłonki to potrzeba zdolności para-ginekologicznych: Otwornicą 29 mm - ręcznie! - bez podłączania maszyny wyciąłem od wewnętrznej strony środkową część osłony - cienki plastik więc kilkanaście ruchów i mamy go z głowy, nie polecam wkrętarki ponieważ z reguły krzywo wytniemy otwór: Otworzyłem oryginalne pudełeczka ze zwrotnicami i wybebeszyłem wszystko na zewnątrz. Następnie klejem na gorąco (polecam szarny - nie będzie się ew. rzucał w oczy) przyklejamy Hertz`a do osłony, kleimy części zwrotnicy do tynej ścianki głośniczka i dolutowujemy złącze ZAN - ja kupiłem nowe (koszt 3zł za szt.) - ale jak ktoś lubi rzeźbić to może spróbować odciąć od oryginalnego tweetera - ale za 6zł do kupy to szkoda tego piwa które trzeba w tym celu wypić - aby ukoić nerwy po tej operacji ;) : I tak to wygląda: Taki zestaw wsuwamy w miejsce docelowe - bacząc na specjanie wycięty otwór na obrysie otworu w desce i cieszymy się kłującymi gwizdkami: Edytowane 26 Czerwca 2013 przez Leczoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Ja owinąłem kilka razy syczek taśmą i też siętrzyma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Witam Ma ktoś z was może zdjęcie jak wygląda oryginalny głośnik na tył z Scenica II 2003. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid303 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam. Odgrzebię temat. Bardzo fajnie jest opisana wymiana tweeterów, ale czy ktoś wymieniał woofery na 165 mm? Mile widziane fotki drzwi bez tapicerki. Dużo z tym roboty? Wymieniałem na taki zestaw odseparowany (tweetery + basy 165), ale W Clio II faza II. Odnośnie wooferow to było trochę rzeźby w plastiku, wyklejania całych drzwi matami (chyba STP), porządnym zamocowaniu na dystansach z mdf'u. Ale efekt niesamowity! Na radyjku 4x55W grało super! Przed sprzedażą Clianki założyłem fabryczny Tuner List i znów szok! Też grało super (lepiej niż moje Cabasse Auditorium Tronic na fabrycznych w Scenicu:( ). Jak tylko zrobi się wiosna to planuję demontaż tapicerki, itd. Ale wcześniej wolę spytać :) Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi