Choina Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 slavOK, każdy sprzedawca czy dystrybutor ci powie, że można założyć krótsze sprężyny do seryjnych amorów pod warunkiem że stopień obniżenia nie będzie większy niż 40mm. EIBACH Pro-Kit to zestaw sportowych sprężyn zawieszenia które mogą być zastosowane w połączeniu z oryginalnymi amortyzatorami jak również innymi amortyzatorami dostępnymi na rynku a w szczególności z EIBACH Pro-Damper. Sportowy charakter sprężyn ujawnia się przy szybkich zmianach kierunku jazdy a także przy wchodzeniu w zakręty z dużą prędkością. Oparte na doświadczeniach sportowych i poparte setkami testów, sprężyny są zaprojektowane zgodnie z najnowszymi trendami jazdy dynamicznej. Zestawy Pro-Kit to optymalne połączenie sportowego wyglądu, zwiększonego bezpieczeństwa i lepszych osiągów przy jednoczesnym zwiększeniu przyjemności z jazdy. Firmie Eibach mogę zaufać, firma z wieloletnią praktyką, posiadające jakies tam ISO nie ISO, TUV itp. Napewno nie kupił bym sprężyn firmy Kowalski & Company. Co do skakania na dziurach to się źle zrozumieliśmy w przypadku seryjnych amorów i sportowych sprężyn samochód podskakuje jak królik na poprzecznych nierównościach, seryjne amory nie radzą sobie z wybieraniem. Nie mówię, że przy obniżeniu auta nie straci się na komforcie. Owszem traci się i to sporo. Wszystko zależy od dziury. Jedną dziure pokanasz prawie jak w seryjnym aucie, natomiast jak wpadniesz w drugą to sam papieros się strząsa. Ale na to wszystko wpływa stan naszego auta, rozmiar kół itp czynniki, a przede wszystkim prędkość. Ja zauważyłem, że jak jadę zgodnie ze znakami to jest komforcik całkiem całkiem. Trzeba się po prostu nauczyć jeździć takim autem. Jeśli widzisz znak 40km/h to został on postawiony z jakiegoś powodu, zazwyczać zła nawierzchnia, dziury, koleiny itp. Jeśli jedziesz 40km/h to jedziesz sobie jak Lord Kroft, a jak zapierd...asz w tym miejscu 80km/h na obniżonym zawiasie i niskim profilu to cie wytelepie za wszystkie czasy. Trzeba dostosowac prędkość do warunków jazdy i tyle w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 JA SWEGO CZASU MIALEM ZAMIAR KUPNA ZESTAWU JAMEX'A tj, springi -35mm i rozporka kielichow w cenie okolo 370zl. niestety na razie na tej stronce http://www.darstuning.com.pl/document.php?id=223 tego kompletu nie ma.. i panowie nie wiedza kiedy znow bedzie dostpeny :roll: a teraz jeszcze takie pytanko.. czy do megi wejda felgi z oponkami 225/45/16?? czy nie beda za bardzo wystwawly?? i zakladajac obnizenie sprezynki -35mm i przykladowo amorki sachs advantage ( calkiem dobre amory wiem bo mialem w poprzedim saamochodzie ze sprezynami H&R -35mm) nie bedzie nic ocierac o blotniki?? a i jeszcze tajkie glupie pytanie.. :roll: jakie otwor centrujacy ma megane z 2000r? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 nie beda za bardzo wystwawlyzależy jakie ET felgi jest, ale pewnie trzeba będzie rzeźbić z nadkolami. po co Ci aż tak szerokie fele?jakie otwor centrujacy ma megane z 2000r?60,1 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 poprostu akurat z takimi oponkami mialem opcje zeby w miare w przystepnej cenie kupic alu. czyli do felg 16' najlepsze bedzie 205/50? bo szczezrze powiem to seryjne kola w megane.. sa dosc waskie.. 185/65/15... [ Dodano: 2007-09-18, 16:31 ] http://www.darstuning.com.pl/search.php?mo...amp;mode=search dla Osób zainteresowanych obniżaniem zawiasu przedniego. Obecnie na stanie maja zestaw rozpurka +sprężyny przednie do megane 1.6 8V, a za miesiąc do półtora pojawią sie rozpurki do silniczków 1.6 16V Sprężyny czerwone JAMEX -35mm. umieszczam bo może ktoś się zainteresuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Witam, nie wie ktos gdzie mozna za w miare rozsadna cene kupic sprezyny Eibach -30/35mm do Megi 2004 hatchbach ?? bede wdzieczny za namiary pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 chyba na sklep.tuning.pl najtaniej przy zapłacie przelewem. Do Megane z 11.2002-9.2003 troche taniej wychodzi. Była jakaś zmiana w zawieszeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwalczak Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 http://www.rallyshop.pl/index.php?p1767,sp...-renault-megane + http://www.renault.amorki.com/wersja.php?w...p;m=8&o=152 ( kayaby gazowe, przód + tył ) bedzie dobrym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieyk Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 odświeżę temat żeby nie zakładać nowego - co z pomysłem kolegi dwalczaka? pojedzie na takim zestawie? Czy lepiej już te sprężyny wsadzić do oryginalnych amortyzatorów? i małe porównanie: 1) Koni Sport Springs -> klik 2) Eibach pro kit -> klik które lepsze? czy to ma tu tylko znaczenie magiczne? :-P Dzięki z góry, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu99 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 hymmm :) [cenzura] pocisk :) :) cudny podziwu :) Na forum wysławiamy się cenzuralnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieyk Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 nie bardzo czaję :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Witam. Chciałbym dorzucić się do tematu. Mam pytanie czy takie sprężyny -> http://www.allegro.pl/item735611373_jamex_...ult_scenic.html Będą dobre do mojego scenica czy jednak będzie za nisko i oryginalne amortyzatory mi padną po kilku tysiacach km? Wyczytałem ze max obniżenie na samych spręzynach to -40mm a wiec pozamocowaniu tych sprezyn jezdziłbym na granicy. Chce obiżyć tylko przód auta. Niemoge niczego lepszego znaleść.Chciałbym obniżyć o -30mm moze -35mm. Znacie, stosujecie coś takiego i wiecie gdzie można to kupić w PL. Dzięki wielkie za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 PatrykGDA, do swojej Megany wsadziłem sprężyny Weiteca -30 mm i przód opadł równo o 30mm. Sprawdź, może mają coś w ofercie do Scenica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Nie mają =/ A generalnie to jakie firmy są polecane? może znajde u nich coś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Ja męczyłem allegro co dzień, aż w końcu trafiłem na swoje. Do Megany najczęściej były to Jamexy, Wieteki, jakieś Kileny i MTS Technik. Nie wiem dlaczego, ale piszą że sprężyny od małej Megany nie pasują do Scenica, natomiast w drugą stronę jest wszystko ok. Ja bym porównał wysokość i średnice sprężyn obu aut i jak od Megany będą niższe np. o jeden zwój to bym założył od Megany. Wszystko zależy od wymiarów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzazga Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 znalazłem te spręzynki od Weitec'a... do 1.5 coprawda nie mają, ale mniejsza o to. na stronce pisze, ze Producent przewiduje obciążenie auta wyłącznie 2 osobami. Stosowanie opisywanego / oferowanego zestawu w samochodach o pełnym, zbliżonym lub większym niż dopuszczalne obciążeniu osi nie jest zalecane i może powodować obniżenie pojzadu większe niż zakres fabryczny. W szczególności dotyczy to samochodów z butlą LPG, zabudową Caraudio, przewożących ciężkie ładunki w bagażniku lub kilka osób na tylnej kanapie. W wymienianych przypadkach nie powinno stosować się takiego zestawu , rozwiązaniem może być montaż zawieszenia posiadającego regulację wysokości osi. jak się to ma do jazdy w 3-4 osoby? z eibachami bądź koni jest to samo ? chciałęm obnizyc meg własnie o te 30-35mm ale teraz to nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi