megane1997 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 http://allegro.pl/wysokotonowy-tweeter-103...1561822458.html tylko ja mam chyba 13 cm srednicy głośnika prosze o wypowiedzenie sie na inny temat elektryki http://megane.com.pl/postlink/240521.htm#240521 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 To są wysokotonówki (mocowane pod szybą), 130mm masz w drzwiach/tylnej półce. Paweł wyżej dał link do aukcji org. wysokotonówek, ale jak dla mnie można je w zupełności zastąpić czymś innym, bo poza org. mocowaniem to niczym się nie wyróżniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kluch369 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Witam! Myślę nad kupnem głośników do Megany I. Dokładniej chodzi o dwa głośniki do drzwi, ponieważ stare się podarły. Obecny zestaw był podobno brany w opcji przy zakupie auta. Składał się z radia Sony XR-3690 4x20W, głośniki to Tonsil 20W (niestety dokładnego modelu nie znam). Ogólnie byłem zadowolony z tego zestawu. Śmiało mogłem podkręcić do 3/4 głośności i głośniki nie 'charczały'. Za to jak puszczałem muzykę przez transmiter to już przy tym poziomie głośności była ta granica między przyzwoitym dźwiękiem a charczeniem. Zainteresowany jestem tymi głośnikami http://allegro.pl/pioneer-ts-g1311i-nowosc-sklep-poznan-polska-gwar-i1609916799.html Tylko mam obawy czy te głośniki nie będą miały już zbyt wysokich wymagań, i czy będą charczeć przy 3/4 głośności, lub co gorsza przy 1/2. Jaka jest wasza opinia na ten temat? Czy jest w ogóle sens kupowania tych głośników skoro nie wykorzystam ich w pełni na tym radiu? Może wystarczy kupić głośniki innej marki które będą nieco tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Problem może leżeć w transmiterze, a nie w głośnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kluch369 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 No dobrze, ale już bardziej chodzi mi o sprawność zestawu bez tego transmitera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Jeżeli głośniki charczą tylko jak muzyka leci z transmitera, to chyba o czymś to świadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kluch369 Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Przecież wyraźnie napisałem prosząc o waszą opinię pomijając ten transmiter! A to że głośniki charczą prędzej przez transmiter niż przez same radio to też wiem. Ale już pomijając ten transmiter, jak będzie grało te radio z tymi głośnikami pioneera? Jeśli myślisz o tym, że obecne głośniki charczą tylko i wyłącznie przez transmiter to niestety nie. Takie charczenie zauważyłem przedwczoraj. Zajrzałem pod maskownice, puściłem głośniej muzykę i widzę, że membrana jest rozdarta na jakiś 90 stopniach obwodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Bez problemu radio sobie z nimi poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi