Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Zmiany radia i w radiu

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :-D

Temat zakładam z powodu, że przleciałem wszystkie tematy na forum (dość trudno się po tym forum chodzi, nic nie sygeruje) i nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi na pytania:

- Czy były montowane do Scenic I ph II oryginalne radia z możliwością odtwarzania plików w formacie *.mp3 (moje auto rok 2000 radio bez zmieniarki, z wyświetlaczem w górnej częsci, 6 głośników, odtwarzenie CD [brak odtwarzania CD-RW])

- Jeżeli były monotwane, to czy w moim aucie należy przed włożeniem coś przerabiać czy po prostu przekładamy i radyjko gra?

- Czy mogę bez problemu podłączyć zmieniarke odtwarzającą pliki *.mp3 jeżeli nie miałem zmieniarki montowanej oryginalnie?

- Czy są zmieniarki które odtwarzają pliki *.mp3?

- Czy przerobienie radia tak aby miało wejście AUX jest możliwe w radiu CD bez żadnych skutków ubocznych?

Będę wszystkim bardzo wdzięczny za odpowiedzi na moje jakże wyczerpujące pytania. Dla wielu z was ten temat będzie bzdurny, jednak ja go uznam jako koncentrat pytań które się nasuwają po przeczytaniu xxx tematów na temat nagłośnienia w owym modelu fracuskiego producenta. ;-)

PS. Może Renault postąpiło tak jak BMW w serii e46 wydając pod koniec produkcji serie radyjek które odtwarzają pliki *.mp3 jednak w żadnej instrukcji nie jest o tym napisane, a producent się nie przyznaje jakoby zdarzenie takie mialo miejsce?

• 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

Odnowie temat bo trochę podobny do mojego zapytania.

Moje autko jak w opisie czyli z 2002 roku. Fabryczne radio CD, duży kolorowy wyświetlacz, regulacja przy kierownicy, navi.

Nie mam zmieniarki pod siedzeniem kierowcy(jak to bywa w niektórych wersjach)

Beniamins i jak w temacie MP3.

Czy ktoś zrobił w takim sceniku odtwarzanie MP3?

Co trzeba kupić, ale konkretnie i jak to połączyć?

Da sie to podłączyć, gdy jest wyświetlacz z NAVI? Ewentualnie czy można mieć odtwarzanie MP3 nawet z ominięciem wyświetlania na ekranie?

Nie wiem czy to połączyć.Hm......niech będzie. Robił ktoś zestaw głośnomówiacy w sceniku tak aby to działało z fabrycznym radiem?