ziomek4007 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 zauważyłem że delikatnie mocniej podświetlony jest dolny przycisk, ale nie chce już mi się kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Jeżeli potrzeba to posiadam ten przycisk i nie tylko to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mxerus Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 stare ale może ktoś już doszedł do jakiegoś sposobu?? mam do wymiany żaróweczkę w wersji z przednią podgrzewaną - rozwaliłem już przycisk od tylnej szyby ale przedni nie hoho nie chce się zdjąć - i jeszcze przy składaniu nie chce się spasować idealnie na gładko tylko pozostaje wgłębienie. Zatem jak to rozebrać i jak potem złożyć aby było jak nowe?? Może jakiś manual - w downlowadzie nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewW Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 (edytowane) Musisz zdjąć obydwa klawisze, później trzeba "wysunąć" ze styków ten pomarańczowy element i wyjąć go na zewnątrz. To jest najtrudniejsze, ale da się zrobić przez otwór boczny między klawiszami po odpowiednim ustawieniu i odgięciu przezroczystych elementów na boki, żeby zrobić wiekszą szczelinę. Klawisze nie pasują Ci do piktogramów, bo nie wyrównałeś dokładnie powierzchni od spodu klawisza (chodzi o te zgrzewy). Wymiana tej żaróweczki wyczerpała mnie nerwowo, ale efekt jest ok ;-) Dodano: 06 mar 2012 - 20:21 A tu efekt: Edytowane 6 Marca 2012 przez AndrewW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_Out Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 witam :D wczoraj zakupiłem Meganke i właśnie nie działa mi tutaj to podświetlenie ogrzewania tylnej szyby. wyciągnąłem ten przycisk bez problemu jednak dalej to nie wiem jak go rozebrać. Czy ktoś mi może w tym pomoc? jak tam się po kolei dostać? przeczytałem cały temat jednak nie znalazłem jak zdjąć zaślepkę tego przycisku żeby dostać się do żarówki;/ Pomocy Panowie :D liczę na szybka odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Masz w bezpośrednio poprzednich postach podane. Bez zerwania klawiszy z piktogramów się nie obejdzie. Zerwać to nie problem, poskładać i posklejać jest sztuką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_Out Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 To znaczy ze moge zacząć sie martwić jak to pozniej złożyć do kupy? A jakim klejem najlepiej złożyć zeby pozniej udało mi sie to powtórnie rozebrać bez mlotka siekiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A jakim klejem najlepiej złożyć zeby pozniej udało mi sie to powtórnie rozebrać Ja zastosowałem klej na bazie bezbarwnego silikonu. Wystarczy nałożyć na krawędzie zewnętrzne tych przezroczystych elementów przycisków. (patrz fotka z załącznika powyżej) W oryginale jest to zgrzewane przez montażem wyłączników. Wykonane w 2007 roku i jak do tej pory nie było potrzeby ponownie rozbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_Out Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 a jak sie nazywaja te żaróweczki jak diody? bo nie wiem jak powiedziećw sklepie a chce kupić do przycisków podnoszenia szyb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 (edytowane) Albo ta: http://allegro.pl/zarowka-12v-40ma-0-04a-0-48w-4-9mm-i2599737524.html Albo ta: http://allegro.pl/zarowka-miniaturowa-do-skali-3mm-12v-biala-i2597927119.html Różnica w wymiarach i właśnie wymiar i 12V jest podstawowymi parametrami do zakupu tych żarówek. Poza tym muszą mieć długie druciki do podłączenia. Edytowane 27 Września 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi