robertokot25 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Witam, jak w temacie - kupiłem nawigację firmy Goclever NAVIO 500 i problem jest tego typ iż notorycznie gubi sygnał GPS lub oznajmia iż jest on słaby, przetestowane na różnych mapach itp. Nawigacja został sprawdzona jeszcze w VW. Passacie B5, Vw Bora, Oplu Corsie - w tych autach nie ma żadnego problemu z gubieniem sygnału itp. - navi działa wyśmienicie Szczerze mówiąc jestem lekko zszokowany tą przypadłością. Mi to wygląda na problem z przednią szybą, albo jakieś zakłócenia z elektroniki auta - tyle że w/w autach w których navi śmiga też jest elektronika. Proszę pomóżcie moje auto to : Megane II 5d 2003r, 1,9Dci pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Nie masz czasem ogrzewanej przedniej szyby :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertokot25 Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Sprawdzę wersję wyposażenia i podam, na pewno jest przycisk mocnego nawiewu na przednią szybę - nie wiem czy jest jednoznaczne z jej podgrzewaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 w mII podobno nie było ogrzewanej przedniej szyby, tylko nawiew + grzałki elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertokot25 Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 W inny autach jak wspomniałem wyżej ta navi działa bez żadnego problemu, więc nie wiem w czym problem - przecież szyba przednia nie jest wyłożona cegłami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Jakby była ogrzewana to miałaby takie pionowe cieniutkie druciki widoczne pod kątem. Czytałem kiedyś, że mogą być problemy z nawigacją jeśli szyba jest "solarna" czy też "anty refleksyjna" typu zielonego lub fioletowego - chyba tak to się określa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertokot25 Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 No tak wyglada jakby wszystkie były lekusieńko przyciemniane (drucików nie widziałem) - ale to fabrycznie i jeszcze jedną navi MIO działa bez problemu, da się jakoś temu zaradzić ażeby na navi NAVIO 500 działała poprawnie? Wersja wyposażenia megan to : EA3 Podaję pełną wersję wyposażenia : EA3, SAN913, EPACKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art110377 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 To częsty problem z nawigacjami, które muszą pracować pod szybami solarnymi... Niestety. Dlatego w niektórych autach działa normalnie, a w niektórych ma zwiechy... Zwłaszcza, że posiada procek Mediateka. Na Sirfach ten problem był mniej odczuwalny. Rozwiązaniem mogłoby być podłączenie dodatkowej anteny zewnętrznej ale chyba Navio nie posiada gniazda jak się nie mylę... Spróbuj zmieniać prędkość odczytu gps. Portu nie zmieniaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertokot25 Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 To u mnie jest szyba solarna? prędkość odczytu zwiększać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art110377 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Spróbuj o jeden poziom zmniejszyć wstępnie a jak nic nie da, to zwiększ albo w ogóle pokombinuj z ustawieniami w tej materii... W kolegi Mondeo z grzanymi szybami zmniejszenie prędkości odczytu przyniosło efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi