Human Resources Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 praktycznie pare...ale jeśli masz dobrze przygotowane (profesjonalnie) auto to zwykle 2 mapy (drag/street). Jasne że nie halo pomysl o żywotności silnika...zresztą żeby miec (bezpiecznie)taka moc to trzeba zrobic lepszy dopływ powietrza poprzez zdjęcie przedniego reflektora (dojście do stożka/filtra) a ja sobie nie wyobrażam smigania po ulicy bez swiatła mówię o tym samochodzie.specjalnie dla ciebie wyszukałem..... tutaj na torze w kielcach (ale z reflektorem) tutaj "kompedium" wiedzy jeśli chodzi o wirusowanie dci w megankach; poecam,bardzo dobre forum i bardzo konkretne treetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=20188&highlight=megane"]http://[ciach]treetracing.pl/forum/viewtopic...ighlight=megane treetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=21664&postdays=0&postorder=asc&highlight=megane&start=0"]http://[ciach]treetracing.pl/forum/viewtopic...ane&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASSARRO Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 W lipcu 2005 zakupiłem nowego Kangura 1.5 dci 82KM/200NM po pół roku użytkowania zamontowałełm box V-techa (i wkładkę filtra powietrza K&N). Efekt 105KM i 240 NM. Przejeździłem tak trzy następne lata bez problemów (z fajnym efektem). Teraz megi II PH II 1.9dci 120 KM( oczywiście+K&N) zamontowałem również box V-techu. Aktualnie program VI bez wizyty na hamowni. Jak narazie efekty naprawdę fajne !!! Wzrost mocy dużo bardziej kulturalny niż w kangurze po modyfikacji. Brak nagłego szarpnięcia po załączeniu turbo i przyjemny wzrost osiągów.Po wizycie na hamowni info na temat konkretnych wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 MASSARRO, a co ze spalaniem? Pojeździłeś trochę, napisz obiektywnie jakieś spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneFORCE Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Nie rozumiem po co wkładać shit-boxa do auta w którym bez problemu można zrobić chiptuning? Gdyby boxy były takie super to nikt by nie był idiota i by sie nie bawił w strojenie samochodów tylko wszyscy byśmy w Chinach zamawiali co potrzeba programowali u siebie i sprzedawali jako super tuningowe ustrojstwo. Ja proponuję stanąć na kresce z takim samym autem tyle ze po chipie Są auta gdzie chiptuning jest problemem ze względu na rodzaj sterownika i duże prawdopodobieństwo uwalenia czegoś - tu nie ma wyjścia i jak ktoś chce więcej mocy musi zakładać cudowne pudełeczko - ale jest to namiastka tego co daje chiptuning ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 jak dla mnie to.. jak coś jest uniwersalne to jest do dupy i tyle ;) z wielką chęcią bym się zmierzył ..... widząc żelazko daleko w tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Dobra, wiem że chip jest lepszy i w ogóle nie można na niego nic złego napisać bo to dla niektórych bóstwo, ale co jeśli ja np pojeździłem z boxem i dla nie to wystarczy? Czy muszę od razu iść w stronę chipa bo ktoś tak napisał? Nie, dlatego czekam na odpowiedź o zachowanie auta po dłuższym czasie z boxem. Będę chciał zmienić auto, to chipa nie zabiorę ze sobą, a boxa raczej tak, bo następny silnik to tez będzie 1,9dCi (a może 2.0dCi jak portfel pozwoli) więc zabieram boxa ze starego auta, wkładam do nowego i tyle. Nie każdy też chętnie kupi auto z chipem bo to zawsze jakaś kombinacja przy silniku i podejrzenie kupującego że sprzedaję auto bo silnik padaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 TuneFORCE, w pełni sie zgadzam...nie podpinałbym tego pudełeczka tylko odżalował troszkę pieniędzy i profesjonalnie autko dostroił. Zresztą tak mam zrobione Największą wadą boxa jest uniwersalność,przy strojeniu silnika napewno jest szansa na dluższą żywotność silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 a może 2.0dCi jak portfel pozwoli) więc zabieram boxa ze starego auta, ;) tak do silnika z FAPem ;) życzę powodzenia ;) u mnie chip kosztował 900zł Dobra, wiem że chip jest lepszy i w ogóle nie można na niego nic złego napisać bo to dla niektórych bóstwo wybacz póki co wolę chipa niż boxa- one są napisane uniwersalnie dla każdego samochodu tylko wtyczkami się różnią (pisane tak aby samochodowi nie zaszkodzić czyli ok +25% a chip jest pisany pod jeden konkretny samochód i moc uzależniona od wymagań właściciela) boxa się zakłada dla samochodów na gwarancji aby było można przed zawitaniem w serwisie je zdjąć. Nie każdy też chętnie kupi auto z chipem bo to zawsze jakaś kombinacja przy silniku i podejrzenie kupującego że sprzedaję auto bo silnik padaka. w zależności od tunera - u niektórego możesz wgrać ponownie program już za połowę kasy np w razie sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Jak napisałem wyżej, czekam na wypowiedzi użytkowników BOXów, bo zaraz zacznie się dyskusja co jest lepsze od czego. W innym temacie już wypisałem podstawowe wady i zalety tego urządzenia także nie musicie mi nic tłumaczyć, już się trochę naczytałem, znam opinie użytkowników chipów itd. Ja osobiście nie kupię auta z chipem bo co z tego, że tuner mi wgra nowy program, jak cala reszta silnika będzie zajechana? Wolę auto całkowicie seryjne i dopasować je do swoich potrzeb (czyli wymienić wszystko co trzeba i nie mieć problemów). Myślę że dyskusję na temat chipów możemy tu zakończyć, bo jest na to osobny temat: chiptuning dCi - konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneFORCE Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Ja wole kupic samochód ,,z chipem'' robionym w profi firmie niż z BOXem, znam ten temat od podszewki - a nie tylko to co w necie można przeczytać. Jeśli chcesz boxa - Twój wybór ale bądź szczery i powiedz o tym klientowi jak będzie auto kupował ;-) zeby wiedział że może za jego kadencji jakiś remont silnika będzie go czekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Zawsze jestem szczery jak sprzedaję auto ;) Mogę dać kupującemu wybór - z boxem czy bez, jak będzie chciał np mocno zejść z ceny to boxa zabieram ;) Nie mówię, że jestem przeciwny chipowi, bo na pewno przewyższa on swoimi możliwościami box, jednak dla mnie to pudełeczko w zupełności wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASSARRO Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Witam po krótkiej przerwie !!! Co się tyczy spalania (pytanie kolegi ;) to w moim przypadku spadło w granicach pół litra (przy normalnej jeździe !!!) Zakupiłem BOXA ponieważ w przypadku nowego samochodu kupionego w salonie nie miałem innej alternatywy !!! Nie jestem FACHOWCEM ale w moim przypadku to co uzyskałem po V-Tech było wystarczające. Akurat miałem farta że chłopaki z kreatora mocy nie testowali jeszcze kangura z silnikem 1,5 dci 80. Przetestowaliśmy wszystkie osiem programów z K&N i bez. W moim przypadku nawet na najmocniejszym programie zero kopcenia i innych problemów. Z boxem przejeździłem około trzech lat i nic się nie działo. Z żalem wspominam miny kolegów którzy nie mogli uwierzyć że dostawczak (KANGUR) potrafi tak kopnąc ;-) Teraz jest MEGANE. Udało mi się kupić nowy box za 600 stów z fakturą. I naprawdę jestem mile zaskoczony !!! Jeszce nie miałem czasu na hamownie !!! ( aktualnie program 6 z dziewięciu). Efekt jeszcze lepszy niż w kangoo ponieważ moc rozwijana dużo bardziej płynnie. Zastanawiałem się nad programem ale akurat trafił mi się box za 1/3 ceny i nie żałuję. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to zapraszam ;) 607283504 Zapomniałem dodać: Z mojego polecenia trzech moich kumpli już trzy lata temu zrobiło programy w kreatorze ( dwie nowe 320 D oraz Superb 1,9) i do dzisiaj nie narzekają ( no z wyjątkiem obu padniętych turbo w BMkach przy 150000km ale w tych modelech to norma nawet bez modzenia:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi