JacekP Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Miałeś szczęście, ja w połowie czerwca zostałem podliczony na 30 tysięcy, kupiłem za 25 a podatek po wykłócaniu się wyliczony z 27 tysięcy. Dodam, że miałem sporo do naprawiania i każdemu komornikowi wykażę, że nikogo nie oszukałem (rachunki, faktury). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ratan1 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Mimo tego że US podniósł Ci wartość do 30000 ja bym nadal trzymał się kwoty 24000(kupiłeś za 24000 sprzedałeś za 24000 dochód = 0). Każdą sprzedaż rzeczy poniżej 6-ciu miesięcy(pełnych)od daty zakupu należy ująć w PIT za rok w którym nastąpiła sprzedaż. W twoim przypadku tak jak napisałem wyżej. Pozdrawiam. ;-) [ Dodano: 2007-08-25, 21:39 ] Jeszcze odnośnie PCC. To jest wyłącznie problem kupującego(on idzie do US, wypełnia deklaraceję i płaci). Pozdrawiam. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatta7 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 ja kupiłem auto 31.08.2007 w belgii ale opłaty skarbowe i zarejestrowałem go 24.10.2007rok od kiedy mi sie liczy pół roku od sierpnia czy od pazdziernika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Z tego co ja słyszałem (nie sprowadzałem auta) to od daty jaką masz na umowie kupna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artom11 Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Z posiadanej przeze mnie wiedzy,to czas wg "skarbówki" liczy sie od 1-go nastepnego miesiąca.Czyli np.jeżeli kupiłeś auto 26 września 2007r,to pół roku mija 1-go czerwca 2008r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ratan1 Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 .Czyli np.jeżeli kupiłeś auto 26 września 2007r,to pół roku mija 1-go czerwca 2008r. Jeżeli dobrze liczę to 1-go kwietnia. Pozdrawiam. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artom11 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Jasne,że 1-go kwietnia!Ach ta matematyka!Serdeczności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gets Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 gatta7 - mnie sie obiło o uszy iż pół roku od czasu jak zarejestrujesz auto w Polsce...ale może się mylę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 [Cięcie] Mylisz się.. liczy sie data zakupu a nie rejestracji. Proszę poczytać regulamin forum - zwłaszcza część o cytowaniu. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatta7 Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 dzieki! juz wiem bylem w skarbówce liczy sie data na umowie kupna sprzedazy a nie rejestracji dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi