booster321 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Witam. Mam zamiar kupić Renault Megane I ph II z silnikiem 1.6 16v z LPG. Przeglądając allegro i inne ogłoszenia jest straszny rozrzut cenowy. Czy za ok 8 tys zł uda mi się kupić zadbane Megane Cllasic lub Coupe z którym nie będę miał problemów ? P.S. Jeśli temat umieściłem w złym dziale to prosiłbym Moderatora o przeniesienie go do odpowiedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 (edytowane) Megane I ph II z silnikiem 1.6 16v z LPG za 8 tyś? szczerze uważam, że jest to niemożliwe, oczywiście mając na myśli na prawdę dobry stan :) chyba, że trafi się okazja, ale wg w tej dziedzinie to rzadkość :) ale próbować warto jak zawsze Pozdrawiam Edytowane 31 Maja 2011 przez bartosz89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 A ja myślę, że da się kupić, tylko trzeba się liczyć z przebiegiem rzędu 250kkm (raczej nikt nie wkłada lpg do jeżdżenia po bułki za róg). Ja bym swoją oddał za 8 ... ale akurat nie sprzedaje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booster321 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 (edytowane) A ile waszym zdaniem musiałbym dać za takie autko pomijająć okazje ? Nie chce kupować na siłę i wolę ewentualnie dozbierać i wtedy kupić coś porządniejszego , a niżeli kupić okazję i potem narzekać Ze Megane to padaka. Nie mam uprzedzeń więć przy kupnie pierwszego autka- Punto też było sporo opini że się sypie to i tamto ale ja nie kupiłem okazji i nie narzekam :) Czy przebieg 250 tys km odbije się znacząco na stanie Meganki ? Nie mam zamiaru jeżdzić nią wiecznie ,może 4 max 5 lat i max 10 tys km rocznie . Edytowane 1 Czerwca 2011 przez booster321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu69 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 (edytowane) Hmm, jak zamierzasz jeździć do 10 000 rocznie, to ja bym szukał po prostu zadbanego egzemplarza, bez względu na to, czy ma gaz, czy nie. Edytowane 8 Czerwca 2011 przez michu69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Czy przebieg 250 tys km odbije się znacząco na stanie Meganki ? Nie mam zamiaru jeżdzić nią wiecznie ,może 4 max 5 lat i max 10 tys km rocznie . Moja ma prawie 270k i ewentualnie do robienia tylna belka i w przyszłości (trudno powiedzieć kiedy) sprzęgło. Poza tym standardowo to co psuje się w aucie. Było by pewnie dużo lepiej tylko miałem dzwona z kretynem i po partacku złożyli mi autko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booster321 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Nie mam lekkiej nogi a przy dzisiejszych cenech benzyny mogę się trochę zdziwić spalaniem, dlatego wolę właśnie LPG. Na benzynie różnica w spalaniu o 2 litry już troche "trzepie" po kieszeni a na LPG tak tego nie czuć Mam dopiero 21 lat i jeszcze nie jestem bogaty, więc jak naraze koszty są dla mnie ważne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu69 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 (edytowane) Koszty? Paliwo to nie wszystko. Nigdy na gazie nie jeździłem, ale może się okazać, że na "dzień dobry" musisz doinwestować w samą instalację. Weź także pod uwagę, że zimą i tak rozruch i jazda na krótkich odcinkach odbywa się na benzynie. Ponadto dobrze utrzymany egzemplarz bez gazu może okazać się tańszy w utrzymaniu, niż zajeżdżony "gazownik". Edytowane 8 Czerwca 2011 przez michu69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booster321 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Wiem że koszty utrzymania zależne są od stanu samochodu. Chyba jednak bedę szukał czegoś w granicach 9 tys zł, a to czy z gazem czy bez to zależy co sie trafi w lepszym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi