Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

MI PHI jak podłączyć brzęczyk

Rekomendowane odpowiedzi

A z tymi szybami to jak powinno być w końcu bo u mnie na 100 % nie da się podnieść impulsowo. I co tzn steruje. Po co UCH skoro to takie proste że przycisk zwiera 2 styki i załancza silnik od szyb Jaką rolę ma tu UCH ?

UCH jest po to, aby można było 1 kliknięciem w pełni otworzyć/zamknąć szybę, bez UCH masz sterowanie na zasadzie trzymam jedzie, puszczam nie jedzie.

Automat działa TYLKO na szybę kierowcy i TYLKO przy odpalonym silniku. Co do programowania to nie pamiętam jak to się włączało.

ja chce też tak zrobić z moim żeby działał na pozycji zero zamiast przy otwieraniu drzwi.

Dobra chyba załapałem. Masz to podpięte po prostu do świateł i czujnika, więc wyje nawet przy odpalonym silniku. Ja bym dał przekaźnik odłączający zasilanie brzęczyka (kabel od świateł) po przekręceniu stacyjki i będzie wyć tylko po wyjęciu kluczyka (pozycja ZERO).

Edytowane przez fred

ok poszukam takiego czegoś.

Z tą szybą lipa nawet na odpalonym silniku nie działa. Próba zaprogramowania przez przytrzymanie dłużej zasuniętej szyby kończy się odcięciem prądu i przez chwile szyby nie działają.

Podłącz brzęczyk wdług tego schematu. Przy włączonych światłach i stacyjce na zero zasilisz brzęczyk.Jak przekręcisz stacyjkę w poz.1 czyli akcesoria to zasilisz przekaźnik i brzęczyk straci zasilanie. Brzęczyk podłącz do styków biernych przekaźnika czyli tych które są zwarte gdy przekaźnik nie jest zasilany.

Schemat który załączyłeś jest z megany II. W meganie I nie programuje się szyb i nie ma czujników ciśniena powietrza w oponach.

post-4670-0-09777200-1307600174_thumb.jpg

• +1 1

ok wszystko rozumiem. Tylko ten schemat nie pamiętam skąd ściągnąłem w każdym razie jest to wersja HTML. Z przełącznikiem od szyb to do impulsowego ma być chyba 5 pozycyjny jak w VW. Dzięki, za pomoc.