dominikn Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Witam! Mam pytanie: jak pozbyć się blendy od tablicy rejestracyjnej w Megane Coupe phI, tak żeby klapa była gładka? Znalazłem tylko informacje, że trzeba elektryczny zamek z Laguny II. Z góry dzięki za pomoc Edytowane 10 Czerwca 2011 przez dominikn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zwyczajnie, do blacharza niech wspawa lico, zaszpachlować, pomalować. A zamek elektryczny, najlepiej z pilotem, a jeśli nie, to na guziczek, który umieścisz na konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikn Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Super, dzięki piękne. Chodzi mi głównie o ten zamek. Może wiesz z jakiego modelu najlepiej czy to nie ma znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Na tym się nie znam. Widziałem kiedyś jak szwagier blacharz, przerabiał komuś Punto I czy innego gada, gość miał już ze sobą taki zamek, miał również ze sobą zderzak od Punto II, bo przecież gdzieś musi być zamontowana tablica rejestracyjna i musi być oświetlona. A Ty gdzie zamontujesz tablicę i jej podświetlenie, chcesz stracić dowód rejestracyjny? ewentualnie jak trafisz na twardego diagnostę, nie podbije Ci przeglądu, bo dodatkowo, będzie to stała przeróbka auta, niezgodna z produktem fabrycznym. Edytowane 10 Czerwca 2011 przez Zygmunt Małek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 do blacharza niech wspawa lico A kupeta czasem nie ma plastikowej pokrywy bagażnika :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Przepraszam bardzo, nie wiedziałem że ma plastic jak Tipo. Ale w takim razie nie zaspawać, a zakleić kompozytem o ile pamiętam z żywicy, tak jak naprawiają ubytki w zderzakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 I pamiętać o lampach, gdzie będą przeciwmgłowe tylne zamiast tych z blendą zdemontowanych. Nie wiem czy gra jest warta świeczki, choćby nie wiem jak to odmłodzić, to rocznikowo nadal będzie MI PhI. A przy odsprzedaży my będziemy czytać pytanie nowego nabywcy- "czy to możliwe, że qpeta z tego rocznika miała taką klapę, czy był dzwon od tyłu :)" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 A kupeta czasem nie ma plastikowej pokrywy bagażnika :) jest blacha, można spawać. I pamiętać o lampach, gdzie będą przeciwmgłowe tylne zamiast tych z blendą zdemontowanych. Po przełożeniu lamp z phII, przeciwmgłowe będą w kloszach :) dominikn, na allegro szukaj tuningowych wynalazków, są tam zestawy do zaspawanych klamek. Kiedyś się robiło to tak, że zamek się otwierał, a magnes odpychał lekko klapę, żeby było za co złapać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikn Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Nie wiem czy gra jest warta świeczki, choćby nie wiem jak to odmłodzić, to rocznikowo nadal będzie MI PhI Nie o to chodzi czy warta czy nie warta. Ta furka dużo dla mnie znaczy i nie oddam jej na złom :) podobał mi się patent z taką klapą dlatego pytam jak to zrobić a nie czy to się opłaca czy nie. Klapa jest z blachy, blenda jest plastikowa. Dzięki meganecoupe02! właśnie! meganecoupe02 wspominałeś o tylnych lampach z phII. czyli pasują one do phI? Potrzebne jakieś przeróbki w kostce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 tylko kostki przelutować. Gdzieś na forum była instrukcja, gdzie co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi