Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Tylna klapa bez blendy - jak zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie: jak pozbyć się blendy od tablicy rejestracyjnej w Megane Coupe phI, tak żeby klapa była gładka? Znalazłem tylko informacje, że trzeba elektryczny zamek z Laguny II.

Z góry dzięki za pomoc

Edytowane przez dominikn

Na tym się nie znam. Widziałem kiedyś jak szwagier blacharz, przerabiał komuś Punto I czy innego gada, gość miał już ze sobą taki zamek, miał również ze sobą zderzak od Punto II, bo przecież gdzieś musi być zamontowana tablica rejestracyjna i musi być oświetlona. A Ty gdzie zamontujesz tablicę i jej podświetlenie, chcesz stracić dowód rejestracyjny? ewentualnie jak trafisz na twardego diagnostę, nie podbije Ci przeglądu, bo dodatkowo, będzie to stała przeróbka auta, niezgodna z produktem fabrycznym.

Edytowane przez Zygmunt Małek

I pamiętać o lampach, gdzie będą przeciwmgłowe tylne zamiast tych z blendą zdemontowanych.

Nie wiem czy gra jest warta świeczki, choćby nie wiem jak to odmłodzić, to rocznikowo nadal będzie MI PhI. A przy odsprzedaży my będziemy czytać pytanie nowego nabywcy- "czy to możliwe, że qpeta z tego rocznika miała taką klapę, czy był dzwon od tyłu :)" :)

A kupeta czasem nie ma plastikowej pokrywy bagażnika :)

jest blacha, można spawać.

I pamiętać o lampach, gdzie będą przeciwmgłowe tylne zamiast tych z blendą zdemontowanych.

Po przełożeniu lamp z phII, przeciwmgłowe będą w kloszach :)

dominikn, na allegro szukaj tuningowych wynalazków, są tam zestawy do zaspawanych klamek. Kiedyś się robiło to tak, że zamek się otwierał, a magnes odpychał lekko klapę, żeby było za co złapać.

• +1 1

Nie wiem czy gra jest warta świeczki, choćby nie wiem jak to odmłodzić, to rocznikowo nadal będzie MI PhI

Nie o to chodzi czy warta czy nie warta. Ta furka dużo dla mnie znaczy i nie oddam jej na złom :) podobał mi się patent z taką klapą dlatego pytam jak to zrobić a nie czy to się opłaca czy nie.

Klapa jest z blachy, blenda jest plastikowa.

Dzięki meganecoupe02!

właśnie! meganecoupe02 wspominałeś o tylnych lampach z phII. czyli pasują one do phI? Potrzebne jakieś przeróbki w kostce?