darkside80 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Witam. Mam Scenica II z 2003 r I pytanie ile ml czynnika chłodzącego wchodzi do tych autek ? Tak żeby była nabita na maxa. pzdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonny Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 z tego co można było wyczytać gdzieś tu na forum ma być 550 gram czynnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkside80 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 cytowanie Ok.juz poszukałem.I jest 550gr Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie Po co cytujesz całego posta skoro odpowiadasz bezpośrednio pod nim P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gungosa Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 (edytowane) gdzie to znalazles ze masz 550 ?? to jest jakis pojemniczek czy jak ? Regulamin pkt. 5.6 Prezes Edytowane 22 Września 2011 przez Prezes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 witam.a ja powiem że wchodzi 700-750g. tak w każdym warsztacie Ci powiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Trochę zamieszania się robi w tym temacie. Kolega pyta o Scenica II więc niech się wypowiedzą osoby które takie auto mają. Ja mam MIIphI i u mnie jest właśnie 550g. Potwierdzone w 2ch serwisach. Jest szansa że w SII jest podobnie, ale może grom ma rację i jest więcej. Mam nadzieję że nie pisze on o MII któe według profilu posiada, bo tam tyle z pewnością nie wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Dyskutujecie a nie macie racji, trzeba sobie trochę trudu zadać i wszystko będzie jasne MEGANE I Wszystkie silniki (sprężarka SD7V16) 780 ± 35 Wszystkie silniki (oprócz sprężarki SD7V16) 750 ± 35 K4M / K4J (oprócz sprężarki SD7V16) 700 ± 35 MEGANE II Wszystkie silniki 550 ± 35 SCENIC I K4M/K4J/F4R/F9Q (kierownica z lewej strony) 680 ± 35 F4R (Meksyk) 750 ± 35 K4M/K4J/F4R/F9Q (kierownica z prawej strony) 780 ± 35 SCENIC II Wszystkie silniki 550 ± 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 nie macie racji, Gwoli ścisłości - tylko grom nie miał zatem racji. Reszta sugestii się zgadza (SII ma 550g). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gungosa Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 ok ale gdzie to mam sprawdzić ile go jest żeby go dodać jak by mi go zabrakło :) czy tylko servis ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 powiem tak. mam megane II . Jak jesteś w serwisie klimy to jak ściągają wszystko czyli olej i czynnik który jest w układzie to po nowym nabiciu olejem i czynnikiem wchodzi +/-700g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wotek Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Wczoraj nabijałem. 550g wlazło do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 (edytowane) a ja dalej bede się upierał że przy totalnym ściągnięciu czynnika i oleju pozostałego w układzie po napełnieniu ubytków maszyna ładuje =/-700g jak nie wierzycie zadzwońcie http://www.bialystokonline.pl/auto-klimatyzacja,firma,6751,187,08,1.html tam wam wszystko powiedzą Edytowane 24 Września 2011 przez grom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 (edytowane) Maszyna ładuje tyle ile operator ustawi, czyli w tym wypadku przeładowuje układ. Tak samo oleju wlewa się tyle ile maszyna ściągnęła, chyba że było coś wymieniane to dodaje się odpowiednio więcej. Edytowane 24 Września 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 sprawdziłem ile wchodzi do układu w serwisóce ASO wchodzi 550 g czynnika i 150 g oleju co daje nam 700g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 (edytowane) To źle to rozumiesz, bo olej i czynnik to są 2 osobne sprawy i nie należy ich łączyć. Każdy z nich należy traktować osobno i dać tyle ile sytuacja wymaga. Przy zwykłym serwisie (bez wymian części i płukania układu) czynnik ściągasz cały i ładujesz tyle ile trzeba. Oleju NIGDY nie ściągniesz całego więc należy go dać tylko tyle ile maszyna ściągnęła, czyli nie będzie to w sumie 700. Edytowane 25 Września 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi