maxbal Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witam Panowie mam taki oto problem: W sobotę mechanik wymieniał mi w moim scenicu 1,6 16v rok 2000 dwie poduszki pod slinikiem oraz uszczelke miski oleju. Po tym zabiegu jak został włożony akumulator i przekręcony kluczyk w stacyjce powinno się wyświetlić stan poziomu oleju składający się z takich małych kwadracików ale ku mojemu zdumieniu nie ma ich wcale ? Od razu wyświetla się stan licznika ?? Czy ktoś wie o co tu chodzi ? co może byc przyczyną że tego nie ma ? Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 A,przejechałeś się samochodem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zobacz czy nie masz wypiętego kabla z czujnika poziomu oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxbal Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 A,przejechałeś się samochodem ? Tak przejechałem jakieś już 230km i nadal nic ?? Zobacz czy nie masz wypiętego kabla z czujnika poziomu oleju. Kabel jest na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 a pojawia się napis oil ok? Jeśli tak to pstryknij w tym momencie przyciskiem na manetce wycieraczek (od komputera). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxbal Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 (edytowane) cytat No własnie nie ! jak tylko przekręcam stacyjkę to od razu pokazuje się stan licznika przejechanych ogółem km. Nie cytuj całego posta, jeśli odpowiadasz bezpośrednio pod nim. Edytowane 14 Czerwca 2011 przez meganecoupe02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Jeżeli napięcie dochodzi do czujnika, to sam czujnik jest uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxbal Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 cytowanie Czujnik jest dobry i napięcie też dochodzi, nawet kupiony został nowy i efekt ten sam ? Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie Ostrzegam, będzie pasek :) P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 (edytowane) Na forum kiedyś była rozpiska pinów idących do licznika, ale nie mogę jej znaleźć. Można by było wtedy zmierzyć, czy pojawia się sygnał na kostce licznika. Wtedy będzie można wykluczyć problem z jego instalacją elektryczną. Edytowane 16 Czerwca 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi