Mientex Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Witam byłem dziś u elektryka ponieważ nie działa mi klakson sprawdził wszystkie przewody, bezpieczniki wszystko jest okej wstępnie zdiagnozował, że jest to taśma od sygnału dźwiękowego i poduszki powiedział mi również, że jest to dość kosztowna sprawa i teraz mam do Was pytanie nie mogę znaleźć w sieci jak się nazywa taka taśma albo gdzie ją mogę kupić. Zaproponował mi również jako zamiennik zrobienie obejścia i miałbym klakson na przycisku. Z góry dziękuję za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Jest temat o naprawie taśmy w M II spróbuj naprawić opisanym tam sposobem. Do tego elektryka już bym nie pojechał. Za niedługo może przestać działać ścieżka w taśmie do poduszki i będzie świecić kontrolka jej usterki. Co wówczas jako zamiennik zaproponuje pan "ELEKTRYK"???? Wstawienie puchowej???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Troszkę się naszukałem i nie mogę niestety znaleźć (jestem nowy na forum) mógłbym poprosić o link? W takim razie najlepszym rozwiązaniem będzie wymiana taśmy teraz pytanie gdzie najlepiej jej szukać allegro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 (edytowane) jeśli dobrze pamiętam to powinno to być w tym temacie: http://megane.com.pl/topic/20880-megane-ii-phi-naprawa-zwijacza-ilosc-obrotow-kierownicy/page__p__165220__fromsearch__1#entry165220 (jestem nowy na forum) Nie taki nowy skoro rejestrowałeś się w sierpniu 2009 Edytowane 28 Czerwca 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 (edytowane) Tak rejestrowałem się w 2009 ale nie używałem w ogóle konta ponieważ kilka lat temu przymierzałem się do kupna autka i tak sobie szperałem po różnych forach samochodowych a teraz dane było mi kupić Meganke Super zaraz zabieram się za czytanie tematu, który mi podałeś a teraz pytanie gdzie mogę kupić taką taśmę gdyby chciał ją wymienić na nową. MAŁY EDIT: Byłem u mechanika i przy okazji poprosiłem o sprawdzenie klaksonu powiedział mi że nie ma w ogóle napięcia w takim razie jak mogę to naprawić czy koniecznie muszę się udać do elektryka ? Edytowane 5 Lipca 2011 przez Mientex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi