Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Taśma poduszka i klakson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam byłem dziś u elektryka ponieważ nie działa mi klakson sprawdził wszystkie przewody, bezpieczniki wszystko jest okej wstępnie zdiagnozował, że jest to taśma od sygnału dźwiękowego i poduszki powiedział mi również, że jest to dość kosztowna sprawa i teraz mam do Was pytanie nie mogę znaleźć w sieci jak się nazywa taka taśma albo gdzie ją mogę kupić. Zaproponował mi również jako zamiennik zrobienie obejścia i miałbym klakson na przycisku.

Z góry dziękuję za pomoc !

Jest temat o naprawie taśmy w M II spróbuj naprawić opisanym tam sposobem.

Do tego elektryka już bym nie pojechał. Za niedługo może przestać działać ścieżka w taśmie do poduszki i będzie świecić kontrolka jej usterki. Co wówczas jako zamiennik zaproponuje pan "ELEKTRYK"???? Wstawienie puchowej????

Troszkę się naszukałem i nie mogę niestety znaleźć (jestem nowy na forum) mógłbym poprosić o link? W takim razie najlepszym rozwiązaniem będzie wymiana taśmy teraz pytanie gdzie najlepiej jej szukać allegro ?

jeśli dobrze pamiętam to powinno to być w tym temacie: http://megane.com.pl/topic/20880-megane-ii-phi-naprawa-zwijacza-ilosc-obrotow-kierownicy/page__p__165220__fromsearch__1#entry165220

(jestem nowy na forum)

Nie taki nowy skoro rejestrowałeś się w sierpniu 2009

Edytowane przez gojgien

Tak rejestrowałem się w 2009 ale nie używałem w ogóle konta ponieważ kilka lat temu przymierzałem się do kupna autka i tak sobie szperałem po różnych forach samochodowych a teraz dane było mi kupić Meganke <piwko> Super zaraz zabieram się za czytanie tematu, który mi podałeś a teraz pytanie gdzie mogę kupić taką taśmę gdyby chciał ją wymienić na nową.

MAŁY EDIT:

Byłem u mechanika i przy okazji poprosiłem o sprawdzenie klaksonu powiedział mi że nie ma w ogóle napięcia w takim razie jak mogę to naprawić czy koniecznie muszę się udać do elektryka ?

Edytowane przez Mientex