finalcell Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 mam problem z połączeniem tej pary :>, interfejs zainstalowany poprawnie i sprawny ( testowany na opel astra), odpalam scanmastera klikam połącz. Wyświetla się zielona dioda na światełku przy com, potem zielona przy interfejsie włącznie z napięciem na akumulatorze ale zaraz dostaje błąd brak połączenia z ecu. To samo z innymi programami ecu nie odpowiada. I teraz pytanie co robię źle czy trzeba wprowadzić samochód w tryb serwisowy lub coś podobnego ( mowa o Megane II 2007 1.6 16V) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Trzeba zakupić Clipa i będzie po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Musisz ustawić protokół nie pamiętam teraz jaki ale chyba pierwszy z listy z dodatkiem can Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Jak podłączałem ostatnio scenica II do x431 to trzeba było jakieś kombinacje wykonać nie pamiętam dokładnie ale chyba naciskając hamulec wcisnąć przycisk potem puścić hamulec i jeszcze raz przycisk i wtedy miałem dostęp do różnych ciekawych rzeczy np zmieniłem język z francuskiego na turecki w przypadku elm327 powinno być podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi