Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zakupiłem meganke kombi (rocznik 2003 I kombi) miesiąc temu (sprawdzona w aso itp. jestem drugim właścicielem auta)) i niestety wystąpił pierwszy problem (oby pierwszy i ostatni ) Hamulce działają ok, nic nie ściąga, hamuje równo i dobrze ale...

Przy samym końcu procesu hamowania (przy bardzo małej prędkości), następuje lekkie odbicie pedału i taki charakterystyczny dźwięk (może sprężyny) samochód hamuje dobrze dalej.

Auto jak mówię kupiłem miesiąc temu a teraz jestem nim 750 km od miejsca zamieszkania (jestem nad morzem w Pobierowie a mieszkam w Krakowie) Czy mogę z tym jeździć czy należy bezwzględnie to zrobić. Nie wiem czy to ma znaczenie ale po przejechaniu całej trasy auto stało 2 dni i przy ruszaniu był taki głuchy dźwięk (tak jakby hamulce lekko trzymały i puściły).

Bardzo dziękuje za odpowiedź

Pozdrawiam,

Łukasz

Na pewno nie głuchy.

Raczej metaliczny taki sprężytowaty <piwko>

taki ping

Pozdrawiam,

Łukasz

Wczoraj robiłem testy i jest tak.

Odbijanie pedału hamulca wraz z dźwiękiem brzęczącym takim trwającym około sekundy występuje tylko przy hamowaniu lekkim praktycznie wtedy gdy samochód się zatrzymał. Co ciekawe przy wciśnięciu hamulca mocniej odbijanie wraz z brzęczeniem nie występuje (również przy zatrzymywaniu się auta) Auto cały czas hamuje i to dobrze.

Muszę robić to też czy mogę poczekać do przyjazdu z wakacji? W ogóle jakie to mogą być koszty.

Pozdrawiam,

Łukasz

Edytowane przez jarojarek

• 4 tygodnie później...