appsik3 Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Witam, mam dziwny problem z megusiem, otóż wracając w zeszłym tygodniu z dalekiej trasy w nocy włączyłem światła drogowe i zgasł mi silnik, jechałem ze 100 km/h, próbowałem go odpalić od razu kluczykiem, rozrusznik normalnie kręcił, ale nie dało rady. Próbowałem "z biegu" też nie dało. W końcu się zatrzymałem. Ponowiłem próbę, było z górki, lekko się autko rozpędziło, wrzuciłem na bieg i też nic. W końcu auto stanęło w miejscu i odpaliło... Zdarzyło mi się to drugi raz w dwuletniej historii używania auta. Tylko wtedy jak wrzuciłem na bieg jadąc też koło 100 km/h auto odpaliło. Czy ktoś wie co się dzieje?. Czy to jakieś zwarcie gdy włączam światła drogowe?. Auto w tej chwili słabości normalnie kręci, tylko nie może odpalić. Poproszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 A próbowałeś odpalić zmieniając światła na mijania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
appsik3 Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 tak, próbowałem, od razu zmieniłem na mijania, ale to nic nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 masz link do problemu podobnego który miałem ja: http://megane.com.pl/topic/29501-nie-moge-uruchomic-silnika-przy-przekreceniu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
appsik3 Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 kolego "tomusk", to nie jest ten sam problem...U mnie rozrusznik kręci za każdym razem, problem jest tylko wtedy gdy włączam światła drogowe - jest to przypadek raz na 100, w przeciągu dwóch lat zdarzyło się to 2 razy!. Czy to może być wina styków w przełączniku-manetce od kierunkowskazów i świateł?. Może tam jest jakieś zwarcie, które powoduje wyłączenie silnika?. Będę wdzięczny za wszelkie porady i wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 pojedz do serwisu Renault jeśli problem nie zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi