Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jaka to instalacja ?

man35

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak kupowałem miesiąc temu Scenię to sprzedający mówił mi że to sekwencja ale mam wątpliwości.

Wygląda to tak :

Auto jest sprowadzone z Holandii,parownik jest Landi Renzo na komputerze pisze Euro Gaz i papiery jakie mi dał od montażu gazu z Holandii też pisze Euro Gaz.Wąż od parownika wchodzi przez wywiercony otwór do kolektora ssącego od strony kabiny i nie wiem co jest dalej.Jak wymieniałem filtr powietrza to jest widać ten wąż ale nic po za tym.Z tego co wiem to jak jest sekwencja to chyba muszą być wtryskiwacze?Czy jest możliwe żeby wtryskiwacze były w kolektorze ssącym zamontowane od środka ale to musiały by być jakieś przewody elektryczne a tam nic nie ma.Instalacja pracuje w miarę poprawnie nie raz potrafi silnik zgasnąć zwłaszcza po przełączeniu z PB na LPG ale to nie jest jakiś duży problem.Przed zarejstrowaniem musiałem wymienić butlę bo nie mogli przedłużyć homologacji bo na butli jakieś cyferki się nie zgadzały z naszą Polską Normą.Oczywiście nie mam teraz żadnego wskażnik poziomu gazu i jeżdżę na czuja.Zastanawiam się czego spalanie pokazuje teraz komputer.Jeżdżiłe trochę i średnie spalanie z kartki i spalonego paliwa wyszło około 9 litrów a z kompa 7,5 litra czy komputer czasami nie pokazuje spalanie tak jakbym jechał na paliwie a spalam gaz?Proszę wyjaśnijcie mi to.Ale się rozpisałem :applause:

Pozdrawiam Mirek

Najlepiej jakbyś zamieścił zdjęcie tej instalacji. Jeśli wąż z gazem wchodzi ko kolektora a nie do filtra lub na przepustnicę to być może jest to jakiś wtrysk ciągły lub coś podobnego.

Komputer pokładowy zawsze pokazuje spalanie benzyny, nawet gdy jedziesz na LPG (komputer o tym nie wie).

Być może że wchodzi do przepustnicy ja nie zdejmowałem całego kolektora tylko po wyjęciu filtra widziałem ten wąż że przechodzi przez filtr od tyłu i wchodzi w okolice przepustnicy.Wyjmę filtr i kliknę fotkę.A nie mylę sie że do sekwencji musi być jakaś instalacja elektryczna?

• 2 tygodnie później...

Jeżeli masz silnik 16V to pewnie instalacja sekwencja, przy 8V były starsze generacje. Ale jak przedmówcy, polecam Ci wybrać się do gaziarza. Zrób sobie przegląd, wymień filtry, niech podepną pod kompa morze coś wyregulują ap ropo przełączania. Dowiesz się więcej.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!