Marccin3 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam, mam pytanie ile koni mechanicznych ma Renault Megan z 1997r. z silnikiem 1.9Diesel? I jeszcze jedno pytanie ile ON mieści zbiornik? Spala podobno 6l/100km jeszcze nie wiem bo ile w praktyce bo mam go niecałe 2 tygodnie. Moge jeszcze napisać że fabryczny imobilizer wysiadł i jest zrobione obejście czy założony inny przynajmniej z tego co poprzedni właściciel mówił. Kosztował mnie 11 tys. to dla tych którzy chcieli by sobie kupić takie autko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 1.9 d ma chyba coś koło 65 km, zbiornik paliwa mieści 60 litrów, 11.000 zł za 1.9d z 1997 roku to dosyć wysoka cena - jaki przebieg? W tej cenie można mieć 1.9 dt/dti z klimą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1103 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 47 kW (64 KM) zbiornik paliwa 60L. Też mam takie Renault megane classic. Rok temu zapłaciłem 13000 pln, ale w pojeździe wszystko było sprawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marccin3 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Przebieg 160tys. w moim też jest wszystko sprawne. Problem w tym że nie było gdzie kupić tego samochodu. Ale jak wiesz gdzie kupić taki samochód taniej to jak będe na drugi raz kupował to zgłoszę się do Ciebie i zaosztędze :D [ Dodano: 2007-08-28, 17:27 ] Te samochody były tansze w tym roczniku ale 3 drzwiowe. Był jeden fajny w Sarnowie sprowadzony z niemiec, pełen wypas bez skóry za 7900+oplaty ale 3 drzwiowy. Niemiec wszystkie plastiki w srodku wymienil pod kolor samochodu i jeszcze tam takie bajery. ale z 5 drzwiowych nic lepszego nie znalazłem. Tansze były niby nie bite a tona szpachlu na karoseri. Ten wygldał najlepiej chodz ma pare rysek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 3 drzwiowemówisz o coupetkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marccin3 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Tak chodzi mi o Coupe, bo ja mam Hatchback ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 oby dobrze Ci służył bo to jest warte każdych pieniędzy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marccin3 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 A Twoja ile spala bo masz silnik 2.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 zależy od jazdy: - trasa 6,8-ponad 10 (zależy jak się jedzie :D ) - miasto 9,5-14 (w lecie, klima, korki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marccin3 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 A taka turbina (turbosprężarka) to ile kosztuje? Założe i będe miał turbo disla :D A co znaczy to "i" przy dti? Pytam bo jestem ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Założe i będe miał turbo dislanie tak prosto, w zasadzie to są dwa różne silniki 1,9 d i 19dt/dti i znaczy, że ma dodatkowo chłodnicę powietrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 bronius, i chyba coś :D jeszcze. W moim dT jest chłodnica powietrza doładowania ale ani w papierach ani na listwie na drzwiach nie mam "i" Moc silnika to także tylko 90KM, myślę, że różnica jest jeszcze w programie zapisanym na czipie sterującym pracą silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZ Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Witam. Też jestem od miesiąca użytkownikiem Megi 1.9D i narazie na temat spalania mogę powiedzieć tyle, że z wyjazdu wakacyjnego wyszła mi średnia 5.2!! Co mnie bardzo ucieszyło. Widzę jednak, że z jazdy miejskiej wyjdzie więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Zamykam bo znowu się zaczyna komu i ile pali :evil: a nie tego temat tyczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi