lukasz-stargard Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Witam, Mam Renault Megane I 1.6 e. Ostatnio miałem problem z obrotami. Troche falowaly. Postanowiłem wymienic wezek idacy od kolektora do urzadzona/kostki czarnej pod szybą. Po wymianie to samo. Postanowilem wiec psiknac WD40 wszystkie styki przy dojsciu do kolektora jest kilka kostek, pod tym urzadzonkiem j.w. i...... nawet nie odpalil. Jak przekrece kluczyk to nie slychac w ogole pompyu paliwa (nie zalacza sie). Czy zrobilem jakies zwarcie czy co? A moze przekaznik bo tez probowalem go wyjac i jak dotknaklem srubokretem to cos pyknelo. Moze ktos mial taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 A moze przekaznik bo tez probowalem go wyjac i jak dotknaklem srubokretem to cos pyknelo. Przekaźnik od pompy paliwa podaje tez napięcie na cewki, grzebałeś przy włączonej stacyjce i w najlepszym wypadku poleciał któryś bezpiecznik, w najgorszym uwaliłeś coś poważniejszego. Zacznij od sprawdzenia bezpieczników pod maską i w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 To WD40 też jest do styków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Niby coś tam poprawia, ale efekt jest krótkotrwały i chyba raczej działa to jak placebo, przy ruszaniu wtyczką poprawiamy na chwile styk na konektorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi