JaxDraken Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Witam! ostatnio zakupiłem okazyjnie Meganke 1.6 96r. jednym z jej mankamentów jest zgnity lewy próg przy tylnym kole (Foto w załączniku). mam pytanie- Czy obejdzie się bez wymiany progu? Myślałem nad tym, aby w miejsce "dziury" przyłożyć kawałek tektury i całość umiejętnie i estetycznie potraktować szpachelkiem, a na koniec pomalować jakąś farbą, która zabezpieczy przed dalszą degradacją tej części- co sądzicie o tym pomyśle? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 jak masz zamiar tym pojeżdzić to lepiej zrobić raz a porządnie,wyciąć zardzewaiały kawałek i wspawać nowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 przyłożyć kawałek tektury i całość umiejętnie i estetycznie potraktować szpachelkiem, A co masz go potem zamiar okazyjnie sprzedać? Poza tym jak dasz tekturę to namoknie i całość spadnie, więc szkoda roboty. Jak to chcesz naprawić kup na szrocie próg, wytnij to co chore i wspawaj kupiony próg,wycinając odpowiedni fragment. Sprawdź też jak wygląda z przodu? Może okazać się, ze rude też tam zaczęło akcję. Tylko taka opcja wchodzi w grę. Tego typu "ubytki" naprawia się tylko w taki sposób. Małe dziurki można naprawiać przy użyciu maty szklane i szpachli epoksydowej, ale nie w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 (edytowane) Dokładnie jak pisze Przemo, nie ma się co szczypać i wstawić nowy ja jak robiłem kupiłem cały próg http://allegro.pl/progi-prog-prawy-nowy-megane-4d-5d-95-02-wawa-fv-i1701683214.html A jak ze szrotu to bym szukał wersji po lifcie (lepsza jakość blach) i dobrego blacharza ewentualnie samemu i wsio. Edytowane 21 Lipca 2011 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Nie warto się bawić. Szkoda czasu i nerwów. Lepiej będzie wspawać nowy próg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaxDraken Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 (edytowane) A myślicie, że z takim mankamentem auto przejdzie przegląd? I jak zabezpieczyć auto przed dalszym gniciem, bo widać, że prócz progu jeszcze inne części pożera rdza, jak to zrobic? Edytowane 22 Lipca 2011 przez JaxDraken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 (edytowane) Myślę, że nie powinno przejść przeglądu. Ale z gorszym nadwoziem auta dostają przegląd. Edytowane 22 Lipca 2011 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi