david Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 witam mam scenika 1.9 dTi 2000 r. odkąd zrobiło się chłodniej mam problemy z zapalaniem odpala dopiero za 2, 3 a czasami nawet 4 razem. dodam że latem było ok chodził jak szwajcarski zegarek. wymieniłem świece i wszystkie filtry i nic nie pomogło dalej to samo. jak już odpali auto ciągnie jak powinno na luzie pale nim gumy. codziennie deptam mu 110 - 130 km/h i nie bierze nai grama oleju. miał ktoś może taki przypadek lub wie ktoś co to może być. z gury dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Aku ile latek ma ;) Może zrób mu doładowanie i zobacz jak odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NRJ Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Elo, Jestem zielony, bo mam Megane II od niedawna ( 1.6 16V Privilege). Zapala mi za pierwszym razem, ale od kilku dni przy zapalaniu coś strasznie klekocze, tak jakby wiatrak o coś haczył. Wydaje mi się, że jak jest ciepły, problemu nie ma, ale na zimno jest klekot. To dziwne, bo samochód jest w idealnym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Hej Akumulator nie wiem ile ma ale jest chyba wporządku bo ma zielone oczko i po 8 godzinach od ostaniej jazdy włączyłem wszystko co się da i odpalił bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giciorek Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam wszystkich Podłącze sie pod temat bo nie chce zakładać nowego aczkolwiek moj problem z odpalaniem jest troche inny. Mam Scenica z 1998r silnik 1,6 E bez instalacji gazowej. A wiec wygląda to w ten sposob ze przekręcam kluczyk wszyskie kontrolki zapalają sie poprawnie a pozniej gasną tak jak powinno byc jednak za nic w swiecie nie mozna odpalic autka. rozrusznik kręci ale odpalic nie moge nawet za 20 razem. Ostatnio stałem na lekkim wzniesieniu wiec udało mi sie odpalic dopiero na popych i wszystko było ok silnik pieknie chodził ale po zgaszeniu znowu nie mogłem go odpalic. To troche dziwne bo taka sytuacja powtarza sie u mnie srednio raz w miesiącu a potem wszystko wraca do normy jednak straciłem już pomysły na przyczynę tego problemu bo jak by coś padło to usterka by nie naprawiała sie sama;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 to i ja sie podepne pod temat problem z odpaleniem zimnego silnika np. po przestanej nocy , nie chce zapalic trzeba dlugo krecic nawet dodoanie gazu nic nie daje :-| , podpialem pod kompa i wyszlo regulator ciśnienia paliwa i co teraz mam zrobic ? aha wymienilem juz czujnik polozenia walu - nic nie dalo - megane 1 ph2 2,0 16v IDE prosze o pomoc bo juz naprawde nie wiem co jest :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Geniculata Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Z tymi rozruchami porannymi to musi tak być chyba Ja też to mamm muszę dość długo piłować aby zaskoczył. Prawdopodobnie tak jak wcześniej przedmówcy pisali że pompa paliwa już nie trzyma ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 a czy jestescie w stanie mi podac nr z pompy paliwa ( wkład ) poniewaz moja jest nieoryginalana a nr wybity wskazuje mi na pompe z Fiata , alfy itp w ASO mi nie chca powiedziec tylko zachecaja do kupna ( 980 zl) dlatego taka moja prozba albo zdjecie pompy ?? aha wiece jakie daje cisnienie? czy 3 bary wystarcza do 2,0 16v ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaiba Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 witam, a ja mam problem z odpaleniem auta w lato. Bez kilku prób się nie obejdzie , a za to teraz w zimę wsiadam do auta i jakie by byly mrozy to odpala od razu od kopa, ale wali takim ssaniem, że jak mam przęłacznik w instalacji LPG 2 generacji w pozycji benzyna(gaz) po przegazowaniu, to od razu sie przełącza na gaz i gaśnie oczywisćie bo parownik nie rozgrzany :-)/ poźniej jest przez 10/15 minut problem z odpaleniem auta na benzynie jak by sie zawieszał czy co :P odłączenie aku nie pomaga trzeba poczekać i za niedługo odpala. co to może byc , wie ktoś może ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centurion Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 u mnie pozbyłem sie takiego problemu przez wymianę cewki WN. Objawy podobne, czsem szarpanie i przełaczał się na tryb 2 garki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubok86 Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 witam mam scenica 1,6 2002 rok. problem mam z odpalaniem go na zimnym silniku. nie równe obroty, brak mocy na biegach, predkość jaka moge max osiagnac to 100km/h dalej nie chce isc. wymienialem 4 miesiace temu cewke, wyczyscil przepustnice. sprawdzałem czy moze kolejna cewka poszła, ale na 4 gary reakuje silnik.od czego powinienem zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi