robertoiscenic Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 witam zakupilem 26 lipca 2011 scenica II z 2000roku navka działa tylko po francusku albo niemiecku godzine na wyświetlaczu da się ustawić tylko po wyłączeniu i ponownym włączeniu zapłonu znika mam takie wrażenie że nie jest to radio co trzeba radio mam philips 22dc461/62l i navke carminat czy ktoś wie jaki model radia dokładnie ma tu byc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 To że godzina znika, to oznacza że nie jest podpięty kabel podtrzymujący pamięć a jedynie zasilanie. Kilka minut pracy i masz to zrobione, w zależności jak będzie szło z wyjęciem sprzętu oraz dlaczego nie ma napięcia na "podtrzymaniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertoiscenic Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 radio wyciąga się bez problemu patrzyłem niby wszyskie kable(wtyczki) są podpięte czy może być przyczyna ze nie ten model radia jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Niby wszystkie, ale jednak podtrzymania nie ma. Wyjmij radio i sprawdź miernikiem czy jest napięcie czy nie ( przy włączonej stacyjce na dwóch stykach powinno być, przy wyłączonej na jednym tylko ). Jak dobrze pamiętam, żółty chyba odpowiada właśnie za zasilanie "pamięci" gdy auto mamy zgaszone. A co do modelu, to nie powinno mieć wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertoiscenic Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 wyciągnołem radio i wszystkie kable są podpiete bo nie ma luzem tam zadnego teraz jestem w pracy nie mam miernika przy sobie ja bede w domu to sprawdze i odpisze narazie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoslawo Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Jak dobrze pamiętam, żółty chyba odpowiada właśnie za zasilanie "pamięci" gdy auto mamy zgaszone Tak jak pisał 0cool konieczność ciągłego ustawiania radia spowodowane jest brakiem podtrzymania zasilania (żółty przewód) i dodam, że powinien on być zmostkowany z... i tego już nie jestem pewien ale chyba z czerwonym (plusem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Teraz tylko sobie uświadomiłem ( ciągle myślałem o normalnym radiu, a nie "dedykowany" ). Po zgaszeniu auta, zegarek się resetuje, a radio nie - dalej pamięta stacje, tak ? Jeśli tak, to stanowczo ( oj stanowczo ) rozminąłem się z tematem. Problem z zasilaniem nie jest na radiu, a na zegarze. Ale w jego przypadku jest podobnie, z tym że interesować Cię będą kabelki chyba koloru czerwonego i pomarańczowego. Przepraszam najmocniej za popełnione fopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 A ja myślę, że przydałoby się zdjęcie, radia i wyświetlacza. Bo coś mi się zdaje, że nie masz podtrzymania zasilania albo w radiu albo na zegarku. Potrzebne jest zdjęcie poglądowe. Jeżeli nie radio nie trzyma stacji to na bank nie ma zasilania podtrzymania pamięci Jeżeli na zegarku resetuje się czas, to nie ma tam potrzymania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi