rumcajs21 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich Silnik jak w temacie. Od jakiegoś czasu coś w nim zaczęło świszczeć. Raz jest gorzej raz lepiej. Najbardziej jest to słyszalnej przy mocnym wciśnięciu pedału gazu. Autko jeździ normalnie, nic nie dymi, brak spadku mocy, ale mam wrażenie, że świszczenie jest coraz głośniejsze. Pytanie czy to kończąca się turbina? Przebieg 120tyś. Dwóch mechaników stwierdziło, że mam po prostu jeździć, że może tak świszczeć i można tak jeszcze długo pojeździć. Jeden od razu na słuch stwierdził, że to turbina i zaproponował wymianę. Pytanie co zrobić? Czy można dokładnie sprawdzić turbinę czy to na pewno ona? A jeśli nawet to czy jeździć z taką i czekać aż padnie czy to niebezpieczne dla silnika? Z góry dziękuję za pomoc. Cóż jednak była to turbina Do objawów doszedł jeszcze ubytek oleju, nawet smród spalonego oleju. I już byłem umówiony na naprawę turbiny ale.... dokładnie w ten sam dzień turbina się rozsypała. Szczęście w nieszczęściu takie, że nie narobiło się więcej szkód. Obecnie jestem po regeneracji. Mam nadzieję, że teraz będzie już wszystko w porządku. Polecam innym jednak dokładnie sprawdzić co jest przyczyną świszczenia. Edytowane 3 Lutego 2012 przez rumcajs21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baretti Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Tak z ciekawości: jaki koszt regnereracji turbiny, ile to trwało i gdzie to zrobiłeś? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 rumcajs21 Ostatnio: lis 01 2012 14:58 :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi