Mientex Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Witam wczoraj podczas jazdy wjechałem na betonowe płyty przy prędkości 30km/h w momencie gdy wyjechałem z nich gdy dodawałem gazu i autko wpadało na ok. 3000 obrotów spod samochodu gdzieś pod miejscem kierowcy zaczął wydobywać się dziwny metaliczny stukot, wydobywa się on tylko przy dodawaniu gazu jak myślicie co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Jakaś osłona, katalizator/wydech albo poduszka silnika/skrzyni. Ja stawiam na któreś z 2 ostatnich. Jak przy 30 przeleciałem przez leżącego policjanta to zerwałem totalnie którąś poduszkę, ale to auto chodziło jak czołg i to już przy ruszaniu. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Dziękuję za odpowiedź w poniedziałek skoczę na warsztat chociaż ostatnio miałem wymieniane poduszki silnika jakieś 2 tygodnie temu. Dodano: 11 sie 2011 - 17:04 @UP Witam właśnie dałem autko na serwis powiedzieli mi że do wymiany jest katalizator w takim razie jaki polecicie mi kupić oczywiście żeby nie wyszło za drogo. Czy lepiej w tą część zainwestować i dać trochę więcej? Dodano: 18 sie 2011 - 11:22 @UP2 W końcu udało mi się zebrać trochę gotówki na wymianę katalizatora w serwisie powiedzieli mi że mają używany oryginał w dobrym stanie za 300zł czy opłaca się kupować ją jako używaną czy lepiej zainwestować w nowy zamiennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Nowy zamiennik będzie w podobnej cenie i z gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 albo w ogóle zrezygnuj z katalizatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Wtedy nie dostanę przeglądu prawda? A muszę na dniach go zrobić właśnie. Czekam narazie na telefon ile za nowy chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceman_k Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 W Polsce nie są przestrzegane takie normy, możesz zamiast katalizatora wstawić tylko taką zastępcza wstawkę i przegląd dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Za nowy zaśpiewał mi 800 zł i teraz mam dylemat czy kupić używany i zaoszczędzić 500zł czy lepiej nowy. Co mi doradzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) Jak już, to nowy zamiennik w cenie około 300-600 zł (są chyba dwa typy). http://sklep.salko.pl/produkt,49874,0,katalizator-MEGANE-1,4-1,6-E7-K7-ceramiczny.html jeden z typów do 8V. http://sklep.salko.pl/produkt,74251,420,katalizator-MEGANE-1,4-16v-1,6-16v-....,.html jeden z typów do 16V. Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi