Naram Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Witam!Chcialbym zmienic rozrząd w mojej megance ale sprzedawca spytal jaki rodzaj mam silnika ze sa niby dwa oznaczenia silnika ja mam 1.4 8v 96 4 drzwi.Gdzie jest jakas tabliczka z oznaczeniem jaki rozrzad najlepeij kupic.moze ktos poradzi.chodzi o pasek rolke napinajacą i pompe wody wsumie mam za 270 oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 http://megane.com.pl/page/index.html/_/porady/identyfikacja-silnika-r19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 W 1996 roku były montowane dwa typy silników 1,4 o mocach 70 i 75 KM. Słabszy silnik nosi oznaczenie E7J 624 (VIN: BA0T), a mocniejszy E7J 764 (VIN: BA0E). Obydwa mają taki sam rozrząd. Inny rozrząd jest w silniku E7J 626 (VIN: BA0V), ale on był montowany w późniejszym okresie. Jeżeli cena 270 zł jest za oryginalny rozrząd Renault, a nie podróbki, to bierz i się nie zastanawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi